Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
10 неймовірних властивостей шипшини
  • 10.02.2017
1. Відвар з коренів шипшини розчиняє камені

Мало хто про це знає, але більш ефективно використання відвару коренів шипшини, а не ягід. Чай з коренів шипшини корисний при захворюваннях нирок, печінки, жовчного міхура і травної системи.

Компоненти, що містяться в коренях шипшини, здатні розчиняти камені в нирках і жовчному міхурі, а також виводять солі з організму.

2. Шипшина при артриті та подагрі

Відвар з коренів шипшини також можна застосовувати і зовнішньо. Зокрема, з нього можна зробити компреси, які накладають на запалені суглоби при артритах або подагрі.

Відвар з коренів шипшини ефективний при шкірних захворюваннях, укусах комах, порізах, саднах, сонячних опіках і підвищеної пітливості. Такий відвар ви можете додати у ванну, що дозволить вам позбавитися від втоми.

3. Чай з листя або плодів шипшини

Подрібнене листя або плоди шипшини заливають водою температурою 60-70 градусів і настоюють в термосі 12-14 годин. Отриманий настій приймають як чай. Тільки не заливайте шипшина окропом, в такому випадку ви знищите вітамін С, який у великих кількостях міститься в цій рослині.

4. Спиртова настоянка з шипшиною

Візьміть 300-350 г шипшини, залийте 0,5 літра горілки (або 70% спирту). Гарненько збовтати суміш і поставте в тепле темне місце на 20-30 днів. Кілька крапель такої настоянки збагатять організм цінними вітамінами і мікроелементами, які містяться в шипшині.

5. Вітамінний чай з шипшини

Вітамінний чай з шипшини робиться дуже просто. Візьміть по 1 чайній ложці листя, ягід і квіток шипшини, залийте склянкою окропу і настоюйте 10-20 хвилин. Чай готовий до вживання.

6. Напої з шипшини для дітей

Напої з шипшини можна давати і дітям. Це зміцнить їх організм, вони будуть рідше хворіти на простудні та вірусні захворювання, а також не будуть страждати гиповитаминозными станами.

Напої з шипшини можна давати дітям з грудного віку по 50-100 мл на добу.

7. Шипшину від втоми, апатії і слабкості

Систематичне вживання чаю з шипшини дозволить впоратися з перевтомою, слабкістю, млявістю і апатією. В комплексній терапії шипшина дозволяє впоратися з артеріальною гіпертензією, порушенням обміну речовин і травматичним шоком.

8. Шипшина для імунітету

Як вже було згадано вище. У шипшині міститься велика кількість вітаміну С, який відіграє ключову роль у підтримці імунітету.

9. Шипшина як знеболювальний засіб

Настоянка шипшини застосовується і в якості знеболюючого засобу. При ревматизмі, подагрі, паралічах і деяких гінекологічних захворюваннях настоянка шипшини добре знімає біль.

10. Шипшина для зняття набряків очей

Пелюстки квіток шипшини можуть бути використані в якості гарного протинабрякового засобу. Заваріть квітки, змочити в настої вату або тампони і накладіть на очі. Через 15-20 хвилин набряк помітно зменшиться.

Популярні теми

03.04.2023, 13:20
Щоб було багато смородини
23.02.2023, 08:51
Вода, яка найкраще підходить для поливу розсади, щоб вона не загинула
26.04.2023, 13:23
Помилки, яких треба уникати під час вирощування баклажанів
23.04.2021, 09:49
Хто стоїть за фінансуванням Європейської Суперліги
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]