Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
1800 річна знахідка, знайдена на дні моря, доводить всім невіруючим, що немає сумнівів в існуванні Ісуса
  • 02.02.2017
Знахідка розташовувалася біля берегів Ізраїлю, на ній були пояснення одного з самих кровопролитних періодів в єврейській історії. Крім того, що на таблиці було вказано ім'я правителя, там були й інші імена давніх часів. Ви повинні побачити те, що там написано...Вперше в історії, археологічні докази вказують на особу, відповідальну за події, що призвели до єврейського повстання. Ця знахідка є настільки вагомим підтвердженням Біблії, що дослідники наполегливо працюють над тим, щоб розшифрувати її. Деякі з написів на кам'яній плиті вже переведені ... зокрема ім'я римського правителя, який правив Іудеєю було Гаргулій Антиги. Цей камінь – друга римська запис з коли-небудь знайдених, де використовується назва «Юдея» для позначення регіону.

Плита була виявлена у 18-ти милях від узбережжя недалеко від ізраїльського міста Хайфа. Датується 2-им століттям нашої ери.

Без сумніву, кривавий період єврейської історії веде до насильницької Бар-Кохби, коли єврейський народ повстав проти римлян. І це була жорстока й кривава битва ... Історики вважають, що події, що відбуваються протягом цього періоду часу призвели до загибелі понад півмільйона євреїв. Римський імператор Хардиана стер ім'я Іудеї з офіційних звітів — ось чому так рідко вдається знайти римські написи, де використовується ця назва.

У минулому столітті знайдені інші важливі докази цього періоду часу. За останні сім десятиліть, археологічні розкопки знайшли біблійний місто Дор, який знаходився на південь від нинішньої Хайфи. Вони знайшли шматки кераміки і величезний шматок каменю, який був акуратно перенесено до Хайфського університету. Цей камінь, як вважають, був частиною ще більшої скульптури. Знахідка становить 33 дюйма у висоту і важить понад 1300 фунтів. Сім рядків грецького тексту вигравірувані на поверхні. Грецька мова була робочою мовою в той час.

Написи згадують Гаргулия Антиги, якого вперше сучасні історики впізнали, як відповідального під час єврейського повстання.

«Вперше ми можемо з упевненістю визначити ім'я римського правителя Іудеї в критичний період до повстання Бар-Кохби» — сказав професор Асаф Ясур-Ландау з Університету Хайфи.


«Крім того, це всього лише другий раз, коли назва «Юдея» з'явилося на написи римського періоду. Оскільки римляни хотіли, щоб євреї були стерті з історії, вони перейменували Юдею в Сирії-Палестини.

«Те, що ми маємо — це напис, яка датується якраз роками, коли Іудея перестала існувати як область під своїм історичним ім'ям» — додали дослідники. «З двох написів із зазначенням назви Юдея, саме цю ми тільки що виявили.
Такі знахідки настільки рідкісні, що навряд чи ми знайдемо більш пізні написи, де використовується назва Іудея».

vmirechudes.com

Популярні теми

06.04.2023, 09:11
Профілактика хвороб персика
04.02.2017, 09:26
Все простіше, ніж здається: 13 секретів ідеального сексу
21.04.2023, 11:51
Коли і як сіяти редис?
10.04.2023, 14:49
Як правильно пасинкувати помідори
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]