Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Чому влітку треба їсти побільше кабачків
  • 20.06.2017
Регулярне вживання кабачків приведе до зміцнення імунітету та захисту організму від шкідливих вірусів.

 Сезон кабачків в самому розпалі, тому знати про їхню користь не завадить нікому. Кабачки, як і огірки, практично складаються з води. Також в їх складі є корисні мікроволокна, вітаміни і мінерали. Власне, тому медики і рекомендують включати їх до літнього раціону на постійній основі, пише sobkor.net.
Якщо є можливість заморозити кабачки на зиму, то не втрачайте часу і займіться цим вже зараз, оскільки цей овоч принесе максимум користі в період зимових холодів і міжсезоння.

Схуднення на кабачковій дієті

Багато хто не знав, що кабачки не містять шкідливий холестерин, а їх калорійність на 100 г становить всього 17 ккал. При цьому в кабачках містяться і білки, і вуглеводи, і навіть жири, правда, тільки 0,1 г насичених і 0,1 г поліненасичених жирних кислот на 100 г продукту. Навіть незважаючи на наявність цукру в кабачку, він залишається мегакорисним в плані схуднення.
Дієтологи рекомендують вживати кабачки в вареному, приготованому на пару або запеченому вигляді. Тоді зайві кілограми і сантиметри на талії танутимуть в буквальному сенсі на очах, але за умови, що під час дієти людина не буде їсти нічого шкідливого.

Здоров'я серця і судинної системи

У кабачках міститься достатня кількість калію, який необхідний для нормалізації роботи серця. Плюс до всього відсутність холестерину в кабачках веде до того, що судини самоочищаються від холестеринових клітин і токсичних речовин, що потрапили до крові з інших продуктів харчування. Ті люди, які регулярно їдять кабачки, менше страждають від стрибків артеріального тиску, тож цей овоч зобов'язаний бути присутнім у вашому меню щодня.

Хороший зір

Виявляється, кабачки не гірше чорниці і моркви впливають на очі і зір в цілому. Все тому, що кабачок містить багато вітаміну А і цим все сказано.

Міцна імунна система

У 100 г кабачка міститься 17,9 мг вітаміну С, а це третина добової дози для дорослої людини. Виходить, що регулярне вживання кабачків приведе до зміцнення імунітету та захисту організму від шкідливих вірусів, бактерій, грибків і інших мікробів, що провокують розвиток серйозних захворювань.


Переклад та адаптація Сміла-Інфо

Популярні теми

03.04.2023, 13:11
Οт іржі, плямистості та попелиці
11.06.2017, 12:44
Корисні властивості черешні, про які не кожен знає
06.01.2017, 08:02
Продукти, які допоможуть при болі в животі
12.05.2022, 13:19
ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ У СМІЛІ
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]