Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Гокінг: Зараз найнебезпечніший час
  • 03.12.2016
Гокінг відзначає тенденцію до розшарування суспільства, а також проблеми міграції та екології. Тому вчений вважає, що наша планета переживає “найнебезпечніший час”.

Британський учений зазначає, що на економічну нерівність впливає і повна автоматизація фабрик, що зменшує кількість робочих місць, і просування штучного інтелекту, пише ТАСС.

– Інтернет і різні платформи дозволяють невеликим групам людей отримувати величезний прибуток, наймаючи дуже небагато людей. Це неминуче, це – прогрес, але це є також соціально руйнівним, – вважає фізик.

При цьому Гокінг вважає ситуацію, що виникла кроком до фінансової катастрофи. На думку вченого, “ми живемо в світі розширення, а не зменшення фінансової нерівності”.

Торкаючись питання глобального поширення інтернету, фізик підкреслив, що для нього “можливість використовувати всесвітню мережу була звільненням”. При цьому важливим негативним фактором Гокінг вважає вплив соцмереж на ще більше розшарування в суспільстві.

– Можливість стежити за тим, як проводять час найбагатші люди світу за допомогою телефону є майже у кожного. І ось жителі нетрів, подивившись Instagram, приєднуються до ще більшого числа економічних мігрантів і відправляються на пошуки кращого життя. Ці мігранти в свою чергу висувають нові вимоги до інфраструктур і економічних систем країн, до яких вони прибувають, – пояснив учений.

Гокінг при цьому звернув увагу і на низку серйозних екологічних проблем, таких як зміна клімату, виробництво продуктів харчування, перенаселення планети, епідемії, забруднення океану.

Вирішити проблеми можна лише об’єднавшись, пише вчений.

– Можливо, через кілька сотень років, ми створимо колонії на інших планетах, але прямо зараз Земля у нас одна і ми повинні співпрацювати, щоб захистити її, – закликав Гокінг.

Раніше Гокінг назвав малорухливий спосіб життя і переїдання головними проблемами людства.

Джерело: http://fakty.ictv.ua

Популярні теми

03.03.2017, 17:22
Cлідом за Nokia. Lenovo випустить легендарну "розкладачку" Motorola
08.03.2023, 10:31
8 порад з вирощування картоплі
29.11.2016, 22:03
Дружина Гросіцкі в провокаційних трусиках
21.12.2016, 14:24
Кулінарні уподобання народних депутатів: член молодої гієни під спермою старої
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]