Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Як організм подає знаки про майбутні хвороби
  • 04.02.2017
Людське тіло — складний механізм, в якому все взаємопов'язане. Тому, якщо де-то в одній із систем стався збій, це обов'язково позначиться і на інших органах, наприклад на шкірі. Фахівці навіть виділили цілий список так званих «б'юті-проблем», за яким можна розпізнати початок серйозних патологій всередині тіла. Головне, уважно прислухатися до себе. Які сигнали подає тіло і на що варто звертати увагу, щоб вчасно почати лікування.

Увага обличчю

Замазывая консилером і тональним кремом прищі і почервоніння на шкірі обличчя, варто задуматися, а може, це не просто наслідок забруднення шкіри. Так, наприклад, прищики на підборідді можуть вказувати на наявність патологій у сфері гінекології. Відбувається це через гормональні збої, які призводять до збільшення кількості підшкірного жиру і зміни його консистенції на більш густе і в'язке. З-за цього в протоках волосяних фолікулів формуються пробки, які не тільки блокують вихід сала з пори назовні, але і заважають видаленню продуктів життєдіяльності сальних залоз. А це означає, що при появі висипань слід відвідати гінеколога і ендокринолога, здати аналізи на мікрофлору, і гормони.

Висипання на лобі вказує на некоректну роботу ШКТ. Варто обов'язково перевірятися на наявність дисбактеріозу, виразки, виразкового коліту або гастриту.

Поява судинних зірочок на шкірі обличчя — тривожний знак. Він вказує на наявність проблем з печінкою і жовчовивідними шляхами. Причому вони з'являються ще тоді, коли організм зовсім не дає знати про почалися патологічних змінах.



Як дізнатися коли починаються проблеми зі здоров'ям, якщо немає яскраво виражених симптомів? Підкаже організм, впевнені фахівці.35_result  Тіло людини — складний механізм, в якому все взаємопов'язане. Тому, якщо десь в одній із систем стався збій, це обов'язково позначиться і на інших органах, наприклад на шкірі. Фахівці навіть виділили цілий список так званих «б'юті-проблем», за яким можна розпізнати початок серйозних патологій всередині тіла. Головне, уважно прислухатися до себе. Які сигнали подає тіло і на що варто звертати увагу, щоб вчасно почати лікування.

Увага особі

Маскуючи консилером і тональним кремом прищі і почервоніння на шкірі обличчя, варто задуматися, а може, це не просто наслідок забруднення шкіри. Так, наприклад, прищики на підборідді можуть вказувати на наявність патологій у сфері гінекології. Відбувається це через гормональні збої, які призводять до збільшення кількості підшкірного жиру і зміни його консистенції на більш густе і в'язке. З-за цього в протоках волосяних фолікулів формуються пробки, які не тільки блокують вихід сала з пори назовні, але і заважають видаленню продуктів життєдіяльності сальних залоз. А це означає, що при появі висипань слід відвідати гінеколога і ендокринолога, здати аналізи на мікрофлору, і гормони.

Висипання на лобі вказує на некоректну роботу ШКТ. Варто обов'язково перевірятися на наявність дисбактеріозу, виразки, виразкового коліту або гастриту.

Поява судинних зірочок на шкірі обличчя — тривожний знак. Він вказує на наявність проблем з печінкою і жовчовивідними шляхами. Причому вони з'являються ще тоді, коли організм зовсім не дає знати про почалися патологічних змінах.

Очі — дзеркало здоров'я

Мішки і набряки під очима — тривожний симптом. Мало того, що він з косметичної точки зору не особливо прикрашає, так він ще й часто вказує на проблеми з нирками. Пов'язано це з тим, що в тканинах накопичується зайва рідина, і її досить добре видно там, де шкіра тонка. Зазвичай подібного роду освіти можуть проходити протягом дня через активізацію кровообігу під час руху. Якщо ж проблема з'являється регулярно, варто обов'язково здатися нефролога і почати використовувати дієту з мінімальним вмістом солі.

Ще одна «очна проблема» — синці. Темні тіні, глибоко залеглі, — привід не тільки засмучуватися, але і терміново бігти до лікаря. Адже такий дефект може бути ознакою серйозних проблем з серцево-судинною системою. Через погіршення кровотоку і насичення крові і систем організму киснем нерідко відзначається синюшний відтінок тканин на обличчі — це і круги під очима, і так званий ціаноз носогубного трикутника.

Втрачаємо шевелюру

Випадання волосся, якщо воно набуває патологічний перебіг, примушує насторожитися. У цьому випадку, як правило, вже пізно пити вітаміни і використовувати зволожуючі маски для волосся. Тут варто відвідати лікаря. Як правило, надмірне випадання волосся (в нормі воно не перевищує 50-100 штук на добу) вимагає перевірки на гормональний фон. Крім того, варто враховувати, що волосся досить негативно реагують на різні стресові для організму ситуації — депресії, жорсткі дієти, нервове перенапруження. Після таких «струсів» можна відзначати активне випадання волосся через 2-3 місяці.

Індикатор — нігті

Нігтьова пластина тільки здається досить міцною. Насправді вона не менше за інших органів і систем схильна до змін, що відбуваються із-за порушень роботи організму. Так, наприклад, вона може змінювати колір, набувати плями або «волниться».

Білі плями на нігтьових пластинах вказують на недолік вітамінів в організмі людини. Як правило, розвиток такої патології починається із-за браку вітамінів А, Е, а також таких мікроелементів, як залізо і цинк.

Зміна кольору пластини на блакитний — явище рідкісне. І це привід максимально терміново відвідати лікаря — цей відтінок вказує на нестачу кисню в організмі, або просто гіпоксію. Тому лікарі рекомендують при наявності такого показника в першу чергу перевірити рівень гемоглобіну в крові, який традиційно вважається основними носієм кисню в кров'яних клітинах.

Хвиля на нігтях — нездоровий ознака. Якщо з'явилися горбики і западини на пластині, варто також обстежитися на анемію.

headinsider

Популярні теми

09.05.2022, 13:13
Гуманітарний центр Черкас змінив місце реєстрації переселенців
17.04.2017, 19:49
Несподіваний метод: як посадити картоплю, щоб її не з'їв колорад
08.02.2021, 13:18
Як виконуються покрівельні роботи: усе, що треба знати замовнику
09.03.2023, 14:08
Як виростити цибулю?
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]