Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Як вирощувати малину. Посадка, догляд та підживлення
  • 18.04.2023
Домогтися високої врожайності малини на тому самому місці протягом багатьох років не так вже і складно. І насамперед, потрібно правильно посадити кущі. Найкраще саджати малину восени після листопаду або ранно навесні до розпускання бруньок.

Висаджують її на світлу ділянку з невеликим затіненням, де до цього росли злакові або сидерати. Не варто саджати малину після картоплі або томатів - такі попередники негативно позначаються на розвитку кущів. Рекомендована відстань між рядами складає 1,5-2 метри, а відстань між рослинами - 0,5-0,7 метри.

Після висадження під кожний кущ виливають 2 літри води, потім прикореневу зону мульчують, а стебла саджанця обов'язково обрізають, залишаючи по 3-5 бруньок на кожному.

Мульчування - обов'язковий прийом при вирощуванні малини. Справа в тому, що вона віддає перевагу легким, пористим і вологим ґрунтам, і далеко не кожна дачна ділянка може похвастатися такими.

Восени або ранньою весною пагони, з яких був зібраний урожай потрібно обрізати під корінь. Щоб ягоди залишалися великими з року в рік, необхідно видаляти зайву молоду поросль, залишаючи у кожного куща не більше п'яти пагонів (в ідеалі всього по два)

Популярні теми

03.03.2017, 17:22
Cлідом за Nokia. Lenovo випустить легендарну "розкладачку" Motorola
19.05.2022, 10:58
СМІЛЯНСЬКІ КОМУНАЛЬНИКИ ПРОСЯТЬ НЕ ВИКИДАТИ У КОНТЕЙНЕРИ БУДІВЕЛЬНЕ СМІТТЯ
10.02.2023, 09:14
6 порад новачкам щодо догляду за рослинами
03.02.2017, 07:31
Як розпочати день, щоб він був успішним
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]