- 16.01.2017
Солодощі
Поєднання алкоголю і солодкого призведе до швидкого сп’яніння і сильного похмілля. А все тому, що наш організм спочатку буде перетравлювати солодощі, адже глюкоза для нього важливі. І поки це відбуватиметься, ваш організм буквально отруюється нерозщепленим алкоголем.
Шоколад
Шоколад – це здається найпопулярніша "закуска" до вина чи коньяку. Проте він у поєднанні з алкоголем – боляче вдаряє по підшлунковій залозі.
Алкоголь і без того навантажує підшлункову, викликаючи короткочасні спазми. А шоколад може заблокувати деякі протоки. Це може призвести до панкреатиту.
Читайте також: 7 переконливих причин вже зараз відмовитись від алкоголю
Свіжі помідори
Помідори і алкоголь лише підсилюють негативні якості один одного. Зокрема, органічні кислоти з помідор негативно впливають на стінки слизової шлунка. А це може спровокувати здуття живота або нетравлення.
Смажене і жирне
Жирне і смажене загострює і продовжує дію спиртного. Окрім того, така їжа створює додаткове навантаження на шлунок і печінку, і звичайно жовчний міхур.
Мариновані огірки
На відміну від солоних побратимів, які підтримують водно-сольовий баланс в організмі, мариновані огірочки і помідорчики дають зайве навантаження на нирки і печінку, і без того обтяжені алкоголем.
Виноград, дині, кавун
Фрукти чудово пасують до білого вина. Але вони не повинні бути дуже солодкими. Адже чим вони солодші – тим відчутніше буде сп’яніння.
Диня в поєднанні з міцним алкоголем дає в прямому сенсі вибуховий ефект в кишечнику – там починається процес бродіння.
Джерело: 24tv.ua
Схожі матеріали
Популярні теми
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.