- 02.02.2017
І справа тут зовсім не в смаку: просто всі мариновані продукти мають заспокійливий ефект. Вони також дають мозку ферменти, що дозволяють активніше виробляти гормони радості.
Як повідомляє авторитетний науковий журнал Smithsonian Magazine, невроз і хронічне занепокоєння відмінно лікуються солоними огірками та іншими ферментованим продуктами. Квашена капуста, солоні помідори і болгарський перець — все, що зберігається в маринаді, дарує мозку позитивні емоції.
Науковим чином цей ефект вивчили в університеті Вільяма та Мері, головою дослідження Метью Гилимир.
Його результати показали, що після того, як люди починають кожен день їсти соління, у них знижуються симптоми соціальної тривожності і неврозу. Свого максимуму цей ефект досягає вже через місяць. Але щоб він зберігався, є соління треба кожен день.
І ось цей «анксіолітичний ефект» був опублікований в «Національному центрі інформації в галузі біотехнологій» США.
Якщо коротко, то суть в тому, що шлунок — це насправді наш «другий мозок».
Можливо, ви чули, що людям, які страждають від клінічної депресії, прописують антидепресанти, які містять синтетичний серотонін — нейромедіатор, якого здорового мозку вистачає, а мозку людини в депресії — ні.
Так ось. Дивно, але факт: 90% всього серотоніну в нашому організмі знаходиться і виробляється в шлунку.
Маринади та кисломолочні продукти надають благий ефект на систему травлення, тому що в них повно пробіотиків. Їх поява, в свою чергу, дозволяє вироблятися серотоніну!
Крім того, вчені встановили, що як правило у всіх людей очевидна залежність: чим здоровіше шлунок, тим здоровіше мозок.
Це відбувається якраз за серотоніну: якщо його достатньо, ви — весела і позитивна людина, а якщо ні — то постійно всього побоюєтесь, зануда, який набрид всім своєю «параноєю«.
Ось так. Виявляється, бабуся була права.
Взимку і навесні намагайтеся їсти солоні овочі частіше, а свіжі — рідше.
headinsider.net
Як повідомляє авторитетний науковий журнал Smithsonian Magazine, невроз і хронічне занепокоєння відмінно лікуються солоними огірками та іншими ферментованим продуктами. Квашена капуста, солоні помідори і болгарський перець — все, що зберігається в маринаді, дарує мозку позитивні емоції.
Науковим чином цей ефект вивчили в університеті Вільяма та Мері, головою дослідження Метью Гилимир.
Його результати показали, що після того, як люди починають кожен день їсти соління, у них знижуються симптоми соціальної тривожності і неврозу. Свого максимуму цей ефект досягає вже через місяць. Але щоб він зберігався, є соління треба кожен день.
І ось цей «анксіолітичний ефект» був опублікований в «Національному центрі інформації в галузі біотехнологій» США.
Якщо коротко, то суть в тому, що шлунок — це насправді наш «другий мозок».
Можливо, ви чули, що людям, які страждають від клінічної депресії, прописують антидепресанти, які містять синтетичний серотонін — нейромедіатор, якого здорового мозку вистачає, а мозку людини в депресії — ні.
Так ось. Дивно, але факт: 90% всього серотоніну в нашому організмі знаходиться і виробляється в шлунку.
Маринади та кисломолочні продукти надають благий ефект на систему травлення, тому що в них повно пробіотиків. Їх поява, в свою чергу, дозволяє вироблятися серотоніну!
Крім того, вчені встановили, що як правило у всіх людей очевидна залежність: чим здоровіше шлунок, тим здоровіше мозок.
Це відбувається якраз за серотоніну: якщо його достатньо, ви — весела і позитивна людина, а якщо ні — то постійно всього побоюєтесь, зануда, який набрид всім своєю «параноєю«.
Ось так. Виявляється, бабуся була права.
Взимку і навесні намагайтеся їсти солоні овочі частіше, а свіжі — рідше.
headinsider.net
Схожі матеріали
Популярні теми
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.