Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Щуплих француженок не пустять на подіум
  • 21.05.2017
У Франції вступив у силу закон, що забороняє працедавцям наймати дуже худих моделей. Порушникам загрожують значні штрафи й навіть в’язниця.

При влаштуванні на роботу дівчата будуть зобов’язані надати медичну довідку, яка підтверджує їхнє загальне фізичне здоров’я з урахуванням індексу маси тіла (ІМТ), що обчислюється, виходячи з ваги і зросту людини.
Таким чином Міністерство охорони здоров’я планує боротися з нераціональним харчуванням тих жителів країни, які прагнуть надмірно схуднути, повідомляє "Закон і бізнес" посилаючись на ВВС News.

Працедавець, який порушив закон, понесе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до €75 тис. або позбавлення волі строком до 6 місяців. Крім того, 1 жовтня цього року набере чинності закон, згідно з яким відретушовані фотографії тепер повинні мати відповідну позначку retouchée. «Фотографії моделей з нереалістичними фігурами призводять до самознищення і поганої самооцінки молодих людей, що може вплинути на їхнє здоров’я», — відзначив міністр охорони здоров’я Франції Марісоль Турен.

Закон, пов’язаний із забороною на наймання дуже щуплих моделей, раніше прийнятий в Італії, Іспанії та Ізраїлі. Він спрямований на боротьбу з анорексією. Нині із цією хворобою борються більш як 30 тис. жителів Франції, 90% яких — жінки.  

Популярні теми

18.04.2023, 15:01
Виноград. Один з ефективних способів посадки і догляду за молодими саджанцями
28.05.2017, 09:56
Британські вчені створили ідеальний розпорядок дня
17.05.2023, 10:52
Захисти ґаджет: прості кроки для безпеки в кіберпросторі
23.05.2023, 15:17
Найкраще універсальне натуральне підживлення для квітів
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]