Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Смертельно небезпечний сік
  • 02.02.2017
Грейпфрутовий сік може бути небезпечним для здоров'я, а в поєднанні з деякими ліками навіть смертельним. Лікарі склали список препаратів, разом з якими вживання соку категорично не рекомендується.

Вчені з університету провінції Південно-західна Онтаріо опублікували нове дослідження, згідно з яким 43 ліків в поєднанні з грейпфрутовим соком можуть викликати серйозні проблеми для здоров'я. У 2008 році В цьому списку значилося лише 17 препаратів, однак тепер з'ясувалося, що ризик ускладнень значно вищий.

«Ймовірність летального результату може бути невелика, однак не варто недооцінювати ризики, – пояснює один з авторів статті професор Девід Бейлі. – Лікарі повинні знати і повідомляти своїм пацієнтам, що ряд нових препаратів може негативно впливати на здоров'я».


У соку грейпфрута містяться фуранокумаріни, які заважають нормальному розчинення препаратів і підвищують токсичність ліків, а також впливають на їх вплив на організм. Це, в свою чергу, може призвести до передозування або більш серйозним побічним ефектам. Зокрема, можуть початися проблеми з серцем, ниркова недостатність, руйнування м'язів, труднощі з диханням і навіть виникнення тромбів.

Раніше ряд американських громадян зверталися за допомогою з-за подібних проблем, але точне число випадків невідомо.

Один грейпфрут або склянку соку можуть впливати на організм протягом доби. Інші цитрусові, такі, як лимони, мандарини і помело, можуть мати такий самий ефект. Повністю безпечні лише деякі сорти солодких апельсинів.

Щоб запобігти шкідливого впливу, вчені радять ретельно читати інструкції до медичних препаратів і звертатися за консультаціями до лікаря.

Популярні теми

09.05.2022, 13:30
Посла РФ у Польщі облили червоною фарбою і закидали трусами
28.04.2023, 10:38
Чим підгодувати абрикос навесні - найкраще добриво
24.09.2021, 16:55
Помилки протягом пошуків роботи: що під забороною?
15.05.2017, 09:01
Вчені розробили ліки, які врятують життя жінкам при патологічних пологах
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]