Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У кінці липня саме час садити полуницю. Як правильно це робити, щоб мати гарний урожай.
  • 24.07.2019

Найкращий час для посадки саджанців полуниці — липень, початок серпня. Якщо посадити саме в цей час, то уже наступного року ви будете мати гарний урожай.

Як садити полуницю

Перед висаджуванням полуниці грунт потрібно підживити мінеральним добривом(суперфосфат). Садити полуницю потрібно в неглибокі ямки за схемою : між рядами 90 см; між рослинами в ряду 25 см.

Така відстань між рослинами дозволить кореневій системі розвинутися на повну силу, кущі виростуть міцними, дадуть в майбутньому багатий врожай.
На дно кожної ямки потрібно покласти компост або перепрілий гній і ложку дерев’яного попилу, ретельно полити. У підготовлені ямки ставимо саджанці, присипаємо землею, притискаємо руками грунт навколо кущика. Після посадки полуницю ретельно поливаємо.

Догляд за полуницею

Догляд за полуницею полягає у своєчасному прополюванні, поливі у суху погоду, підживленні, мульчування, в укритті рослин на зиму.

Полив полуниць

Поливати полуницю потрібно регулярно, не допускаючи тривалих перерв. Якщо волога не надходить більше 2 тижнів, це може дуже сильно знизити врожайність.
 

Прополювання полуницю

Слідкуйте за тим, щоб між рядами не заростало бур’янами. Також полуницю висаджують під плівку, такий спосіб висаджування дуже зручний, тому, що грядку непотрібно полоти, мульчувати, ягоди при збиранні будуть чистими.

Добриво для полуниць

Підживляти полуницю потрібно 3 рази на сезон.

Перший раз – як тільки стане сніг(1 ст.л. сульфату амонію і 2 склянки коров’яку на 10 літрів води), під кожен кущ полуниці необхідно вилити по 0,5-1 літру рідкої підгодівлі залежно від величини куща.

Другий раз – влітку, ближче до кінця липня після збору основного врожаю ягід(1 стакан біогумусу на 10 літрів води настоюється добу, потім розводиться навпіл з водою; 100 грам дерев’яного попелу на 10 літрів води(або розсипати під кущі)). Під кожен кущик потрібно вилити близько 0,5 літрів добрив.

Третій раз підгодівлі особливо потребують молоді (однорічні) рослини(1 частина коров’яку на 10 частин води + 0,5 склянки дерев’яного попелу)), щоб вдало перезимувати. Кожному кущикові буде достатньо від 250 до 500 мл. такого добрива.

Мульчування

Потрібно мульчувати кущі полуниці. Тоді не потрібно буде боротися з бур’янами, через 15 см шару мульчі бур’яни не проростуть і земля буде постійно вологою. Мульча утримує випаровування вологи

Популярні теми

07.02.2017, 20:22
Вчені винайшли новий засіб чоловічої контрацепції у формі гелю.
03.06.2018, 09:33
Чай з листя шовковиці має в 22 рази більше кальцію, ніж коров'яче молоко
28.02.2017, 11:54
Напевно, вдома у вас росте ця рослина: навчися правильно його використовувати!
13.03.2023, 10:13
5 помилок, які позбавляють вас великих врожаїв перцю
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]