Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Вчені з'ясували, що від місяця народження людини залежать його хронічні болячки в майбутньому
  • 28.06.2017
Результати дослідження вчених з Університету Аліканте (Іспанія), опубліковані в журналі MedicinaClinica.

 Дослідники проаналізували дані 30 тисяч жителів Іспанії. Вчені зіставили інформацію про місяць народження з даними про здоров'я, сфокусувавшись на пошуку асоціацій між часом появи на світло і 27 хронічними захворюваннями. Виявилося, що місяць народження дійсно впливає на схильність до певних хвороб у дорослому віці.

Так, у чоловіків, що з'явилися на світ в серпні, ризик астми майже вдвічі вище, ніж у тих, хто народився на початку року. А у жінок, що народилися в липні, на 27% підвищено ризик гіпертонії і на 40% - ризик нетримання сечі.

 Найбільш сприятливими місяцями для народження виявилися червень і вересень. Так, у народжених в червні чоловіків ризик депресії знижений на 34%, а ризик болю в попереку - на 22%, а у народжених в червні жінок ризик мігрені знижений на 33%, а ризик проблем, пов'язаних з менопаузою - на 35%. У людей, що з'явилися на світ у вересні, взагалі найнижчі шанси захворіти яким-небудь хронічним захворюванням.

Сезонні зміни в рівні ультрафіолетового випромінювання, кількість вітаміну D, що виробляється материнським організмом, температура навколишнього середовища, що циркулюють віруси - всі ці фактори впливають на розвиток плода і дитини в перші місяці після народження, і визначають його здоров'я на роки вперед, пояснюють автори дослідження.

Популярні теми

04.01.2017, 21:33
Секс після сварки
17.04.2017, 19:49
Несподіваний метод: як посадити картоплю, щоб її не з'їв колорад
26.04.2023, 13:18
Іриси у вашому саду. Посадка, вирощування і догляд
17.04.2017, 19:31
Кава, яка не забарвлює зуби: новий винахід вчених
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]