Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Вхідні двері – один із головних елементів захисту оселі*
  • 08.08.2019

Вхідні двері – це своєрідна межа між домашнім затишком та зовнішнім світом, який, на жаль, не завжди дружелюбний. Тому ця частина облаштування квартири або котеджу повинна не тільки естетично виглядати, а й володіти хорошими захисними властивостями.  Але перед тим, як братись за пошук та покупку, необхідно ознайомитись із ключовими правилами вибору якісного та оптимально підходящого екземпляра.

Вибір вхідних дверей: основні вимоги

Якість залежить від декількох моментів, на які обов’язково потрібно звернути увагу:

- Загальна надійність конструкції

Ця характеристика включає якість дверного полотна та коробки. Варіанти з дерева навряд чи стануть перепоною на шляху зловмисників. А от сталеві двері з товщиною металевих листів від 2 мм не дозволять їм проникнути в дім, навіть при наявності інструментів. Якщо є підвищений ризик посягань злочинців, варто придбати бронедвері, які розраховані на підвищений рівень спротиву певним інструментам крадіїв і грабіжників. Достатньо обрати варіант потрібного класу захисту – про класи можна дізнатись із державних стандартів.

- Міцність петель

Петлі повинні бути виготовлені із міцної сталі. Можна вибрати зовнішні з так званими «антизрізами» − невеликими штирями, розміщеними з боків петель, або ж приховані, до яких доступу взагалі немає. Перші вважаються більш надійними, оскільки з прихованими злочинці все ж можуть швидше розібратись, якщо в них є при собі болгарка – шляхом зрізання важеля біля петлі.

- Стійкість замка до злому

Чим складніша конструкція замка, тим більше часу доведеться витратити на його зламування. Зазвичай, якщо злочинець не може цього зробити за кілька хвилин, він припиняє свої спроби – щоб не ризикувати бути поміченим на гарячому. Один з найстійкіших механізмів – крабовий, який закривається на всі 4 сторони – не лише з боку замка, а й  з боку навісів, зверху та знизу.

Зовнішній вигляд: краса оманлива

Те, як виглядають двері, важливо не лише для задоволення смаків домочадців. Оформлення металевих дверей, як будь-яких звичайних, без показної «агресії», не  викликає азарту у потенційних злочинців: як правило, вони вважають, що за простими дверима не ховається нічого цінного, й просто не беруть будинок до уваги.

Популярні теми

21.04.2018, 18:59
Корпорація Google працює над створенням месенджера Chat, який замінить стандартні СМС на пристроях із Android.
15.03.2017, 09:28
Як запобігти кровоточивості ясен
28.04.2023, 10:51
Канни на вашому квітнику. Елегантні та невибагливі
04.04.2023, 13:39
Чим корисний мідний купорос?
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]