Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
10 річницю відсвяткували з дня створення любительського клубу «Берегиня» село Макіївка
7 квітня 2023 року на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці з нагоди 10-річчя «Берегині» в селі Макіївка зібралися жителі громади, щоб привітати учасників любительського клубу та висловити їм свою безмежну повагу і вдячність за активну життєву позицію та вагомий внесок у збереження та популяризацію національного культурного та духовного надбання.

У квітні 2013 року за ініціативи Крамар Людмили Антонівни в Макіївці офіційно почав функціонувати один з любительських клубів, який отримав символічну назву «Берегиня». Метою клубу було підтримати людей пенсійного віку в момент, коли вони припинили працювати й потребували уваги, соціалізації, спілкування й адаптації до нового періоду в житті. Під час зібрань учасники клубу обговорювали актуальні новини, ділилися пережитим, зустрічалися з цікавими людьми, слухали лекції, розглядали літературні портрети, обговорювали людські долі, готували смачні страви, співали пісні, читали поезію, вишивали рушники, вшановували релігійну обрядовість під час церковних свят, пили запашні трав’яні чаї та багато-багато іншого, але найголовніше – підтримували один одного, згуртувавшись у одну міцну родину. Завдяки наполегливій багаторічній праці учасники клубу зрозуміли, що після 60 років життя лише починається. І зараз найстарішій членкині «Берегині» Євдокії Беребені вже 93 роки, проте вона продовжує співати в колективі та щоразу відвідувати заходи, тому що такі люди нам дуже-дуже потрібні як носії колосального досвіду та мудрості.

На свято до Макіївки завітало багато гостей. Від колективу Комунального закладу «Центр надання комунальних послуг Ротмістрівської сільської ради» макіївчан привітала директорка Зайва Лідія Романівна, зауваживши, що 10 років – це лише умовна дата, тому що в селі проживають добрі та щирі люди, які збиралися в гурти ще задовго до того, щоб заспівати пісні, поділитися наболілим та допомогти один одному. Згадала й наших Захисників та Захисниць, що завдяки саме їм ми маємо можливість збиратися та приводити різноманітні заходи. Присутні щиро подякували Лідії Романівні за підтримку в роботі, наполегливість та ініціативність, у знак поваги вручивши їй запашний український хліб.

Також з привітальним словом виступили староста села Макіївка Пасішник Сергій Федорович, представник товариства «Агро-Рось» Золотоверхий Віктор Борисович, депутатка Ротмістрівської сільської ради Стеблина Людмила Василівна, директорка Макіївського будинку культури Лимар Світлана Олександрівна та інші. Українськими піснями учасників клубу привітав Жіночий аматорський колектив «Яблуневий цвіт» із Малої Яблунівки на чолі з Тетяною Бреус, яка вразила гостей своїм вокальним талантом.

Ротмістрівська територіальна громада приєднується до привітань та бажає «Берегині» відсвяткувати ще не одне десятиліття, здоров’я та довголіття її учасникам, натхнення керівникові клубу Крамар Людмилі Антонівні, щастя, добра і процвітання жителям Макіївки. Нехай Благовіщення Пресвятої Богородиці подарує всім надію на мир та перемогу!
 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]