Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
7 листопада відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Міський голова Олексій Цибка проінформував, що КП «Смілакомунтеплоенерго» на даний момент не може подавати тепло в оселі містян, відсутні укладені договори з постачальником природного газу, неврегульовані спірні питання щодо існуючих заборгованостей, недостатньо коштів на закупівлю газу.

  Без теплопостачання залишаються 139 багатоповерхових будинків - близько 13 тис. квартир, 13 загальноосвітніх шкіл, 2 школи-інтернати з постійним перебуванням дітей, 13 дошкільних закладів, із них – 3 з нічним перебуванням дітей та 7 закладів охорони здоров’я із них - 4 лікарні з цілодобовим перебуванням хворих. Температурний режим в приміщеннях вже не відповідає санітарним нормам.

 Начальник управління освіти, молоді та спорту Наталія Незнанова проінформувала присутніх, що на сьогодні процент захворюванності у загальноосвітніх школах - 7%, дошкільних навчальних закладах - 4%. Нині у дошкільних навчальних закладах для обігріву приміщень викоритсовують обігрівачі, у загальноосвітніх школах навчання відбуваються із скороченням тривалості уроків до 30-ти хвилин. У зв’язку з відсутністю теплопостачання керівники навчальних закладів міста готові призупинити освітній процес з 12 листопада 2018 року у закладах загальної середньої освіти та продовжити навчати дітей дистанційно до подачі тепла, за винятком дошкільних навчальних закладів.

В.о. начальника відділу охорони здоров’я Максим Журавель проінформував, що у лікувальних закладах міста температурний режим не відповідає нормі. Провітрювання приміщень не проводиться, все це не сприяє одужанню пацієнтів, що перебувають у лікувальних закладах та може призвести до епідускладнень із захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей та медперсоналу.

Керівник КП «Смілакомунтеплоенерго» Ігор Ройко повідомив, що підприємство на сьогодні має 2.6 млн.грн. на закупівлю лімітів газу у ТОВ «Євроенерготрейд» м.Черкаси, цих коштів має вистачити приблизно на 10 діб роботи котелень.

Заслухавши надану інформацію комісія з питань ТЕБ та НС вирішила:

Управлінню освіти, молоді та спорту:

1.1 У разі відсутності теплопостачання, розглянути питання щодо припинення освітнього процесу у загальноосвітніх начальних закладах (крім ЗОШ №10, №12) з 12 листопада 2018 року та продовжити навчати дітей дистанційно до подачі тепла

1.2 Рішення комісії з питань ТЕБ та НС довести до керівників ЦППРК, коледжу харчових технологій, промислово-економічного коледжу, КЗ "Смілянська спеціалізованої мистецька школа, "Смілянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №8"

2. Головним розпорядникам коштів негайно профінансувати авансові платежі на оплату послуг з теплопостачання у межах бюджетних призначень

3. КП «Смілакомунтеплоенерго» вжити необхідних заходів щодо перерахунку наявних коштів постачальнику газу для придбання блакитного палива

4. Управлінню житлово-комунального господарства міста тримати на контролі вирішення питання щодо закупівлі лімітів природного газу КП «Смілакомунтеплоенерго» від постачальника ТОВ «Євроенерготрейд» м.Черкаси.

5. Контроль за виконання рішення покласти на управління освіти, молоді і спорту, відділ охорони здоров’я, управління житлово-комунального господарства міста.

Рішення прийнято одноголосно.

Офіційний сайт Смілянської міської ради

 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]