Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
99 учасників АТО та ООС Черкащини отримали послуги із соціальної та професійної адаптації

Серед низки пільг та соціальних гарантій для учасників антитерористичної операції зокрема передбачено заходи соціальної та професійної адаптації. Для проходження професійної адаптації на цей рік області з держбюджету передбачили понад 940 тис. грн, інформують у Департаменті соціального захисту населення ОДА.

Станом на 3 жовтня укладено договори на навчання 131 учасника АТО на понад 738 тис. грн. Навчання вже пройшли 99 осіб. Фактична сума використаних коштів – 648 тис. грн.

Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції затверджено постановою Кабінету Міністрів Українивід 21 червня 2017 р. № 432.

Для отримання такої послуги необхідно звернутися до міського (районного) управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання із заявою.

До заяви необхідно додати такі документи:

– копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

– копія одного із документів, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення; довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком 1 або 2 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413; рішення відомчої (або міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення; довідка про обставини травми (для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції); витяг із протоколу засідання військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишнього військовослужбовця (для осіб, яким встановлено інвалідність).

Також необхідно пред’явити оригінал посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни.

Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної операції одноразово в порядку черговості.

Строк професійного навчання не може перевищувати 12 місяців у разі організації навчання за робітничими професіями та не більше 500 годин при підвищені кваліфікації шляхом навчання на курсах цільового призначення.

Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами учасники антитерористичної операції отримують документи державного зразка.

Учасникам антитерористичної операції, які навчалися професіям, пов’язаним з роботами на об’єктах з підвищеною небезпекою праці, що перебувають під наглядом спеціально уповноважених державних органів, разом із свідоцтвом про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації видається посвідчення встановленого зразка про допуск до роботи на зазначених об’єктах.

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]