22 травня у філіалі відділення денного перебування комунального закладу в с. Ротмістрівка відбулося засідання клубу «Зустріч». Цього разу захід був присвячений темі “Борщ і каша – їжа наша’’.
Члени клубу принесли для дегустації різноманітні свої улюблені борщі:
1.Борщ козацький;
2.Борщ холостяцький;
3.Борщ по-одеські рибний ;
4.Борщ зелений ;
5.Борщ грибний з чорносливом;
6.Борщ український;
7. Борщ холодний;
8. Борщ мрійливий.
Мабуть, немає в Україні людини, яка б не любила чи не смакувала справжнім українським борщем, які готували їх бабусі, мами й передавали від покоління до покоління свої рецепти борщу .
Соціальний працівник розповіла присутнім про приготування справжнього українського борщу. Український борщ — гарячий заправний суп, на яловичині та свинині, основою виступає буряк, який надає йому характерного червоного кольору. А ще в класичний український борщ наприкінці обов'язково потрібно класти свіже свиняче сало, товчене з часником, сіллю та зеленню. Дати йому трохи настоятися і лише тоді подавати.
Історія борщу налічує понад 500 років. У давнину борщ був поминальною стравою.
У січні 2022 року Комітет Верховної Ради України з гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити проєкт постанови про встановлення Дня українського борщу, який увійшов до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує охорони.
У2023 році День борщу відзначатиметься 9 вересня.
Усі присутні в кінці заходу смакували смачними борщами наших господинь.
Члени клубу принесли для дегустації різноманітні свої улюблені борщі:
1.Борщ козацький;
2.Борщ холостяцький;
3.Борщ по-одеські рибний ;
4.Борщ зелений ;
5.Борщ грибний з чорносливом;
6.Борщ український;
7. Борщ холодний;
8. Борщ мрійливий.
Мабуть, немає в Україні людини, яка б не любила чи не смакувала справжнім українським борщем, які готували їх бабусі, мами й передавали від покоління до покоління свої рецепти борщу .
Соціальний працівник розповіла присутнім про приготування справжнього українського борщу. Український борщ — гарячий заправний суп, на яловичині та свинині, основою виступає буряк, який надає йому характерного червоного кольору. А ще в класичний український борщ наприкінці обов'язково потрібно класти свіже свиняче сало, товчене з часником, сіллю та зеленню. Дати йому трохи настоятися і лише тоді подавати.
Історія борщу налічує понад 500 років. У давнину борщ був поминальною стравою.
У січні 2022 року Комітет Верховної Ради України з гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити проєкт постанови про встановлення Дня українського борщу, який увійшов до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує охорони.
У2023 році День борщу відзначатиметься 9 вересня.
Усі присутні в кінці заходу смакували смачними борщами наших господинь.
Популярні теми
Публікації
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.