Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Черкаси закидали підпільними газетами

Впродовж тижня у поштові скриньки черкасців масово повкидали газету «Моя БАТЬКІВЩИНА Черкаси» без вихідних даних. На чотирьох повнокольорових сторінках підпільного видання вміщені яскраві ілюстрації та інформація про те, «що зробила «Батьківщина» для Черкас?» із розвитку медичної галузі, пише "Черкаський край"

Головне місце відведено діяльності партійного очільника Анатолія Бондаренка, який за бюджетні гроші збільшив фінансування лікарень та подбав про їхнє дооснащення. Кожна стаття (й не раз) містить важливу фразу «міська влада на чолі з черкаським міським головою Анатолієм Бондаренком зайняла чітку позицію», «завдяки команді міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, депутатів черкаської міської ради від «Батьківщини», «міська влада на чолі з Анатолієм Бондаренком», «міський голова Черкас, голова Черкаської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко постійно звертає увагу», «відколи місто очолив Анатолій Бондаренко», і так на чотирьох сторінках — 27 разів.
 

Хто заснував газету, де вона видрукувана й чи має реєстрацію, який автор написав ці простенькі іміджеві статті, залишається загадкою. Якщо це своєрідний звіт очільника обласної партії перед тим, як піти з важливого поста, то дуже невдалий. «Батьківщина» підсумовує зроблене й хизується очільником, який перед виборами її залишив? Чи опоненти чинного міського голови ведуть підпільну інформаційну політику, через беззаконня кидають тінь на діяльну натуру Анатолія Бондаренка, намагаючись нівелювати все зроблене для міста?

Відповіді містяни дають самі собі, тому що газета таки підпільна. Закон вимагає маркувати друковані видання вихідними даними, що містять інформацію про засновника, державну реєстрацію, відповідального за випуск та де віддруковано тираж газети. Таким чином держава убезпечує читача від недостовірної інформації та покладає відповідальність на конкретного видавця. А в зазначених агітках цих вимог дотримано не було. Якщо вірити ледве вгадуваному припису в кінці останньої сторінки, розійшлася вона накладом 100 тисяч примірників, про який зареєстровані друковані ЗМІ в нинішніх непростих умовах не сміють і мріяти.

Правову оцінку такому інформаційному продукту мають дати правоохоронці. Адже в передвиборний період читача можуть перевіряти на пильність подібним агітаційним сміттям ще не раз.

Тетяна КАЛИНОВСЬКА

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]