Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Ціни на овочі в Україні побили рекорд: вище, ніж у сусідніх країнах повний текст читайте тут: https://ukraine-live.com/news/71325?fbclid=IwA
За даними Держстату, ціни на продукти ще в серпні, порівняно з липневими показниками, у середньому зросли на 8%. Через складні погодні умови урожай українців видався не надто щедрим. Експерти взагалі прогнозували ціни втричі вище, ніж у минулому році. Зокрема, відомо про нестачу картоплі в Україні. Також істотно постраждали врожаї капусти, перцю і томатів. Олег Пендзин, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу розповів, що в Україні ціни на продукти зараз вище, ніж у сусідніх країнах. У зв’язку з цим, ми імпортуємо велику кількість овочів. “Так, картопля в Україні дорожче, ніж у Польщі, на 40%, і набагато дорожче, ніж в Білорусі. Але сюди їде білоруський і польський імпорт. І ця ціна, яка зараз є у нас вона нижча, ніж була в липні, тому в якійсь мірі є навіть зниження ціни”, – відзначив експерт.
Він також додав, що, якщо різко впаде гривня, то по відношенню до Європи це вирівняє нас. До того ж до долара наші ціни будуть дешевше. А якщо ж зараз порівнювати з оптовим ринком поляків, то, у нас ціни вищі практично по всьому асортименту, ніж там. Україні довелося нарощувати імпорт через невдалий урожай і дефіцит деяких овочів. В Україну найбільше імпортували томати, цибулю, перець, а  також огірки. Що стосується обсягів імпорту, то вперше в історії лідерство захопив ріпчасту цибулю. Протягом минулого сезону її завезли аж на 87 тисяч тонн, а це в 26 разів більше, ніж сезоном раніше. Крім цього, також було імпортовано помідори, картоплю, огірки, перець, капусту і  моркву. За даними моніторингу Української Асоціації постачальників торговельних мереж, лідером з подорожчання серед овочів стала картопля, адже за останній рік ціна зросла більш, ніж удвічі. Таким чином на початок вересня її вартість в середньому становила 15,8 гривень за кілограм. При цьому в минулому році її ціна була близько 7 гривень за кілограм.
 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]