Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ДО НАС ПОВЕРТАЮТЬСЯ СПЕКОТНІ ДНІ
Після липневої погодної плутанини всі сподівалися на серпень з його атмосферною стійкістю. Але він, як і його попередник, проявляє неврівноважений характер. Прикладом цього були минулі вихідні, коли в південних районах області випало до 10-12 мм, а місцями до 19 мм опадів на середньому температурному фоні +16..+17º, що нагадує про близьку осінь.

Але, наголошують в обласному гідрометцентрі, попереду погодні зміни. Якщо циклони з північними або південними дощами не завжди досягають кордонів нашої області, то теплі повітряні течії обмежень не мають.

Отож на цьому тижні західні вітри відтіснять прохолодну та вологу повітряну масу на схід і Черкащина опиниться в теплій частині чергового атлантичного циклону, де пануватимуть південні сухі вітри.

Вже із вівторка температурний фон почне повільно зростати, вдень повітря прогріється до 23-25º, а надалі повернуться і спекотні дні з температурою вночі 13-18º, вдень 26..31º. 8-9 серпня можливі невеликі грозові дощі, а в решту часу без опадів.
А загалом серпень очікується помірно-теплим та з достатньою кількістю опадів. При цьому після чергування прохолоди і спеки в перші 20 днів місяця, надалі існує вірогідність похолодання.

Нагадаємо, що за кліматом, приблизно 1 раз в 8-10 років нічна температура повітря наприкінці серпня може знижуватися до +1..+3º! А в таких умовах на ґрунті вже можливі заморозки.
Щодо опадів в цьогорічному серпні, то найбільша їх кількість передбачається в останні 10 днів місяця.

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]