Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ТА ОРЕНДАРІВ

Міськрайонне управління у Смілянському районі  та м. Смілі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області закликає власників зеиельних ділянок та орендарів перевірити відомості про свої земельні ділянки.

Міськрайонне управління у Смілянському районі  та м. Смілі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області вкотре звертає увагу громадян на необхідність невідкладного внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру (ДЗК). Адже реєстрація земельних ділянок у ДЗК гарантує належний захист державою суб`єктів права власності й господарювання, створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Насамперед, це стосується земельних ділянок, право власності (користування) на які виникло до 01.01.2013 й посвідчене державними актами (договорами оренди), які не мають кадастрового номера, а отже, відомості про них не внесені до ДЗК і не відображаються на Публічній кадастровій карті.

Якщо ж відомості про земельну ділянку не внесені до ДЗК, то таку ділянку неможливо продати, подарувати, успадкувати, віддати під заставу, здійснити поділ або об`єднати, здати в оренду тощо.

Тож, у разі наявності державних актів на право власності на землю власникам потрібно звернутися до розробників документації із землеустрою, тобто юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та відповідають за якість робіт із землеустрою. Розробники документації від імені замовників вносять відомості до ДЗК.

До сфери управління Держгеокадастру належать підприємства ДП "Черкаський науково-дослідний інститут землеустрою" і Черкаська регіональна філія "Центр ДЗК", які розробляють землевпорядну документацію.

Для отримання більш детальної інформації щодо внесення відомостей про земельні ділянки до ДЗК пропонуємо звернутися до Міськрайонного управління у Смілянському районі та м. Смілі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області за телефоном 04733 - 24167.  

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]