Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ДОЛУЧАЙСЯ ДО ЛАВ ЗБРОЙНИХ СИЛ - ОБЕРИ МУЖНЮ ПРОФЕСІЮ!

Престиж армії зростає все більше. Обороноздатність, техніка та забезпечення військовослужбовців виходить на європейський рівень, про що свідчать чисельні реформи в цьому напрямку, які дійсно працюють. Тепер військові, які захищають рідну державу, мають престижну, почесну роботу та соціальні гарантії, пільги від держави для себе та своїх сімей, можливість працювати в елітних військах, кар’єрне зростання та самовдосконалення.

У теперішній моделі Збройних Сил України важлива роль відводиться професійно підготовленому сержантському та старшинському складу. Сержантам відводиться важлива роль та ряд посад рівноцінних офіцерським посадам, наприклад як головний сержант роти (батальйону). Наближення принципів підготовки, які прийняті у збройних силах країн – членів НАТО.

Взагалі цілеспрямовані успішні люди мають можливість досягти ще більшого успіху та кар’єрного зростання на службі в армії. Це також покладе початок успіху після звільнення зі служби, в цивільному житті чи то в бізнесі чи то в будь якій професійній діяльності, адже цілеспрямованість, витримка, впевненість в собі, численні пільги та соціальні гарантії нікуди не зникають. Допомога від держави у відкритті власного бізнесу а також підтримка ветеранських спілок та побратимів.

Проводиться набір на військову службу за контрактом громадян призовного віку, військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років.

Громадяни України можуть обрати для проходження військової служби військові частини та установи за своїм уподобанням: у Сухопутних військах, Повітряних силах, військово-морських силах, десантно-штурмових військах, Силах спеціальних операцій.

Великими перевагами користуються елітні військові формування. До них відносяться військові частини десантно-штурмових військ, військові частини морської піхоти, військові частини сил спеціальних операцій. До військовослужбовців зазначених родів військ пред’являються підвищенні вимоги і передбачені збільшені премії.

Соціальні гарантії для військовослужбовців за контрактом

При укладанні контракту (на будь-який термін) робоче місце та середній заробіток не втрачається (у відповідності до ст.119 Кодексу законів про працю України під час дії особливого періоду).

З 01.01.2019 р. підвищено рівень грошового забезпечення для військовослужбовців військової служби за контрактом

Запроваджено одноразову грошову винагороду військовослужбовцям після укладення ними першого контракту в таких розмірах:

рядовим 8 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

сержантам (старшинам) 9 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

офіцерам 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Передбачено виплату грошової компенсації за піднайом житлових приміщень особам рядового та сержантського складу до 2,5 тис. грн., в залежності від регіону.

Слід нагадати, що військовослужбовці отримують дві додаткові виплати: оздоровчі – під час проведення основної щорічної відпустки, а також – матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань (за заявою військовослужбовця).

Грошове забезпечення військовослужбовця за контрактом в 2019 році становить:

Солдат, сержант першого року служби – від 10 200 грн.; командир роти – 16 000 грн. командир батальйону – 19 000 – 23 000 грн.; командир бригади – 26 000 грн.

Грошове забезпечення військовослужбовців збільшується разом з тривалістю військової служби, підвищенням військового звання та підвищенням у посаді,

Грошове забезпечення в підрозділах десантно-штурмових військ, військових частинах морської піхоти, військових частинах сил спеціальних операцій значно  вище.

Щомісячна грошова надбавка військовослужбовцям за виконання бойових завдань в ООС на лінії бойового зіткнення (на першій лінії – 10 тис. грн., на другій лінії – 4,5 тис. грн.).

Гарантується: забезпечення житлом (службовим житлом); можливість безкоштовно отримати вищу освіту у ВВНЗ (ВНП ВНЗ) без відриву від служби (за заочною формою навчання) для отримання освіти, спорідненої з цивільною; продовольче та речове забезпечення; щорічна основна відпустка із збереженням грошового забезпечення; безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я; право на санаторно – курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах Міністерства Оборони України.

За піднайом житла військовослужбовцем держава компенсує – 2500 грн. щомісяця.

З більш детальною інформацією щодо військової служби за контрактом звертайтеся до Смілянського об’єднаного міського військового комісаріату за адресою: м.Сміла, вул. Ю.Кондратюка, 34, прийом з 9.00 до 13.00 години та з 14.00 до 17.00 години або за телефоном: 4-23-33, 4-23-31.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]