Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ДУЖЕ ТЕПЛІ ПОГОЖІ ДНІ УТРИМАЮТЬСЯ НА ЧЕРКАЩИНІ ДО КІНЦЯ ТРАВНЯ, А ДАЛІ – ПОХОЛОДАЄ
Літні дощі зазвичай інтенсивні, але нерівномірні. Так і минулої суботи, коли більша частина області відмічала 2-4 мм дощу, то в Чигирин і Жашкові за 6-9 годин випало 38 мм та 28 мм відповідно або 50-80% місячної норми. Така кількість дощу відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності, інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Надзвичайний 5 клас утримується у двох районах – Черкаському та Смілянському. Дощі сприяли списанню показника пожежної небезпеки до 1 класу у Чигиринському та Жашківському районах. На решті території області – 3 клас.

За прогнозом, погоду цього тижня формуватиме інша барична система – антициклон. Підвищений атмосферний тиск сприятиме зменшенню хмарності, дощі будуть практично відсутні. Південні вітри підвищать нічну температуру повітря до 15..17º тепла, а в денні години за допомогою сонця вона досягне спекотних позначок +30..+32º і більше відповідатиме липневому режиму погоди. ‍

Тепла погода зумовить більш інтенсивне прогрівання води у річках та водосховищі. Купальний сезон на Черкащині у розпалі, сьогодні температура води у Дніпрі – 21º. Проте слід пам’ятати, що відпочинок на воді має бути максимально безпечним.

Дуже теплі погожі дні утримаються до кінця травня. А от початок червня очікується нестійким, з періодичними дощами та зі значним похолоданням.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]