Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Глава держави – про розмову президентів США та РФ: Ми бачимо особисту роль Джозефа Байдена у врегулюванні ситуації на сході України

Президент України Володимир Зеленський вважає позитивним факт розмови Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена з Президентом Росії Володимиром Путіним, однією з головних тем якої була ситуації на Донбасі та біля кордонів нашої держави.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ після зустрічі з Прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у Києві, Володимир Зеленський зазначив, що деталі цих перемовин він прокоментує вже після своєї телефонної розмови з Джозефом Байденом, запланованої на 9 грудня.

«Я вважаю, що перемога України в тому, що США завжди підтримували Україну, наш суверенітет, нашу незалежність, у нас була двопартійна підтримка. Але, найголовніше, ми зараз бачимо, що є особиста, реальна реакція і роль Президента Байдена у врегулюванні цього конфлікту, війни на сході нашої держави», – наголосив він.

Президент зауважив, що українська влада використовує всі можливі засоби, щоб якнайшвидше зупинити війну на Донбасі, повернути своїх людей і тимчасово окуповані території.

Зокрема, Володимир Зеленський  розповів, що сьогодні в режимі відеоконференції відбувається засідання Тристоронньої контактної групи. Глава держави висловив сподівання, що під час цієї зустрічі вдасться досягти зрушень принаймні щодо трьох важливих питань: повернення до режиму повного та всеосяжного припинення вогню, звільнення незаконно утримуваних осіб та відкриття КПВВ.

«Всі знають, що на території, яку контролює українська влада, ці КПВВ повністю готові, всі адміністративні послуги, все на найвищому європейському рівні. Ми очікуємо, що на тій стороні, з боку окупаційних військ також буде відкрита можливість, щоб люди могли перетинати цю територію. Особливо зараз – перед Різдвом та новорічними святами. Це дуже важливо з точку зору гуманітарної складової», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що ці питання, зокрема, обговорювалися під час розмови президентів США і Росії з ініціативи американської сторони.

«Тобто ми знаходимо будь-які шляхи й віримо, що незалежно від того, довгий шлях чи короткий, він приведе до реального результату», – наголосив Володимир Зеленський.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]