Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Імітація, чи боротьба з COVID-19? Хто дасть відповідь?
        Верховна Рада ухвалила урядовий закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19 (№ 3891).
        Законом України № 3891  передбачено, що складання протоколів та розгляд справ про адмінправопорушення за недотриманням карантинних вимог, а саме – перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, відноситься до повноважень виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад щодо розгляду справ про такі адміністративні правопорушення, а також реалізація повноважень органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби  ( стаття 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення).
  • 4 листопада на засіданні Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності міністр охорони здоров'я Максим Степанов, говорячи про положення законопроекту № 3891, зауважив, що "штраф може стягуватися на місці вчинення адміністративного порушення виключно за допомогою безготівкових платіжних пристроїв".

         А де ж  такі пристрої у виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад, органах державної санітарно-епідеміологічної служби ?  Де ж сама санітарно - епідеміологічна  служба України (СЕС), яка її адреса?  Хто дасть відповідь?

ПРИМІТКА: Ліквідацію СЕС та перерозподіл її функцій між відомствами було здійснено у травні 2017 року постановою уряду №348 . До того ж, з 2014 року СЕС функціонально увійшла до Держпродспоживслужби разом із іншими контролюючими органами, як Держсільгоспінспекція, Держветфітослужба та Держслужба з питань захисту прав споживачів.  Держпродспоживслужба не є органом санітарно - епідеміологічною  служби України, хоча і здійснює державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства.

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]