Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЯК ПІДТВЕРДИТИ СТАЖ РОБОТИ?
Якщо в трудовій книжці відсутні записи про періоди роботи до 01.01.2004 року або є виправлення, або неточні записи - трудовий стаж можна підтвердити наступними документами:
- довідками з посиланнями на відповідні накази про прийняття на роботу та звільнення з роботи;
- особовими рахунками і відомостям про нарахування заробітної плати (довідками зазначеного зразка за Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. № 22-1 та копіями архівних документів);
- посвідченнями, характеристиками, письмовими трудовими договорами і угодами з відмітками про їх виконання та іншими документами, які містять відомості про періоди роботи.
Для підтвердження стажу необхідно звернутись:
- на підприємство (або до правонаступника), де особа працювала;
- якщо підприємство припинило діяльність, то до архівної установи у тій місцевості, де людина працювала;
- до органів пенсійного фонду, за умови надання інформації про місця знаходження підприємства/установи, до якої необхідно направити запит та копії документів особи, яка потребує допомоги.
Період навчання у вищих навчальних, професійних навчально-виховних закладах, навчальних закладах підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, в аспірантурі, докторантурі та клінічній ординатурі підтверджується:
- дипломами;
- посвідченнями;
- свідоцтвами;
- довідками та іншими документами, що видані на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання та відомості про тривалість навчання за умови, що в документах є дані про закінчення повного навчального періоду або окремих його етапів.
Період військової служби підтверджується:
- військовими квитками;
- довідками виданими військовими комісаріатами, військовими частинами і установами системи Міноборони, Держкордону, Головного правління командуючого Національною гвардією, Управління охорони вищих посадових осіб України, органів управління інших військових формувань, що утворюються Верховною Радою України, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки;
- довідками архівних і військово-лікувальних установ.
Військова служба у складі діючої армії, в період бойових дій, в тому числі під час виконання інтернаціонального обов'язку, зараховується до трудового стражу на підставі довідок військових комісаріатів, які видаються в порядку, що визначається Міністерством оборони України.
Для підтвердження служби в органах внутрішніх справ приймаються довідки, які видаються в порядку, що визначається Міністерством внутрішніх справ.
Для аналізу документів про стаж, рекомендовано подати документи на оцифровування. Для цього необхідно за допомогою кваліфікованого електронного підпису через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг (https://portal.pfu.gov.ua) Пенсійного фонду України надати заяву у меню “Комунікації з ПФ”, далі обрати вкладку “Відомості про трудові відносини” та долучити скан-копії документів про стаж у кольоровому вигляді.
Відділ обслуговування громадян № 7
(сервісний центр) ГУ ПФУ в Черкаській області

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]