Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Як відбувається прийом документів щодо реєстрації як безробітного під час карантину?
На період карантину у центрах зайнятості тимчасово обмежений особистий прийом громадян.
Прийом документів, що фіксують намір клієнта щодо реєстрації як безробітного, можливий через засоби електронного зв’язку або скриньок для кореспонденції, розміщених біля входу в приміщення центру зайнятості. Зразки заяв можна отримати у чергового фахівця центру зайнятості або на сайті обласного центру зайнятості.
Звертаємо увагу, що вам необхідно обов’язково надати центру зайнятості актуальні контактні дані, за якими ви перебуваєте на постійному зв’язку (номер телефону, електронна адреса).
Опрацювання та реєстрація документів, що надійшли через електронну пошту чи скриньку для кореспонденції, відбувається у робочі години робочих днів. Тому подавати документи потрібно у визначені години. Навіть, якщо ви подаєте документи електронною поштою.
Фахівець центру зайнятості в день реєстрації документів зв’язується з вами для підтвердження та уточнення необхідної інформації. Якщо для Вашої реєстрації будуть необхідні додаткові документи, передбачені для окремих категорій громадян, вас буде окремо повідомлено у телефонному режимі або засобами електронного зв’язку.
Копії яких документів необхідно надати в центр зайнятості для реєстрації як безробітного?
Для реєстрації в службі зайнятості ви маєте подати завірені власним підписом копії документів:
  • паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • трудову книжку (копії всіх  сторінок) або цивільно-правовий договір чи інший документ, який підтверджує припинення останнього виду зайнятості;
  • документ про освіту;
  • військово-обліковий документ для осіб, які звільнилися із строкової військової служби.
Разом з документами не забудьте залишити свої актуальні контактні дані, за якими ви перебуваєте на постійному зв’язку (номер телефону, електронна адреса).
Після завершення карантину безробітний зобов’язаний протягом 10 робочих днів подати центру зайнятості перелік документів, визначених пунктами 17-19 цього Порядку. Такий період може бути продовжений з урахуванням поважної причини. У такому разі документи подаються до центру зайнятості на наступний день, що настає після закінчення дії обставин, що склалися у зв’язку з поважною причиною.
Внутрішньо переміщені особи пред’являють довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та надають її копію.
У разі відсутності документів, що підтверджують факт звільнення, внутрішньо переміщені особи також пред’являють:
  • заяву про припинення трудових відносин, справжність підпису на якій нотаріально засвідчена, або документ, що підтверджує факт припинення зайнятості (цивільно-правовий договір, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців), або відповідне рішення суду - у разі припинення трудових відносин (припинення зайнятості) у судовому порядку;
  • розрахунковий документ (квитанцію), що підтверджує надсилання зазначеної заяви роботодавцю рекомендованим листом з описом вкладення.
Випускниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які навчалися за державним замовленням і звернулися до служби зайнятості протягом одного року з дня закінчення навчання, - направлення на роботу або довідка про самостійне  працевлаштування, а ті, що навчалися на контрактній основі і звернулися до служби зайнятості протягом одного року з дня закінчення навчання, - довідка навчального закладу про підтвердження форми навчання.
Випускники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які навчалися за державним замовленням та є внутрішньо переміщеними особами і звернулися до служби зайнятості протягом одного року з дня закінчення навчання, зазначену довідку не подають.
Члени особистого селянського господарства, для яких така робота була основною (крім осіб, які закінчили або припинили навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, звільнилися із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і вперше приймаються на роботу та звернулися для реєстрації до служби зайнятості протягом шести місяців з дня закінчення або припинення навчання чи звільнення із служби), - довідка про припинення ведення особистого селянського господарства або вихід з такого господарства, видана сільською, селищною або міською радою за місцезнаходженням земельної ділянки.
Зазначену довідку не подають члени особистого селянського господарства, які: є внутрішньо переміщеними особами; проходили військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.
Військовослужбовцями (крім військовослужбовців строкової служби) Збройних Сил, Національної гвардії, Служби зовнішньої розвідки, інших військових формувань, утворених відповідно до законів, Держприкордонслужби, СБУ, Держспецтрансслужби, поліцейськими, особами рядового і начальницького складу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, а також особовим складом воєнізованих аварійно-рятувальних служб, утворених відповідно до законодавства на постійній основі (далі - військовослужбовці), які звільнені із служби за станом здоров’я, у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів без права на пенсію, - військовий квиток, в якому зазначена дата взяття їх на облік у військовому комісаріаті відповідно до законодавства.

За яких умов можливе отримання виплати допомоги по безробіттю?
В період дії карантину реєстрація та надання статусу безробітного особі, яка шукає роботу, здійснюється з першого дня після подання документів та заяви про надання статусу безробітного. Обмеження, пов’язані з наявністю підходящої роботи у період каратнину не застосовуються.
Призначення виплати допомоги по безробіттю у такому разі здійснюється з першого дня реєстрації безробітного.

Який розмір допомоги по безробіттю я буду отримувати?
Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру.
Розмір допомоги по безробіттю залежить, зокрема, від страхового стажу особи та тривалості безробіття і не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.
Розмір допомоги по безробіттю визначається на підставі відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування залежно від страхового стажу, заробітної плати (доходу), а також довідок про грошове забезпечення, виданих особі військовими комісаріатами, де така особа перебувала на обліку, військовими частинами, органами, де особа проходила службу.
Застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.
Максимальний розмір допомоги по безробіттю з 01.12.2019 становить 8 408 грн (4 прожиткових мінімуми для працездатних осіб).
Розмір мінімальної виплати допомоги по безробіттю, що виплачується застрахованим особам в залежності від страхового стажу з 01.03.2020 становить 1800 гривень, а особам, виплати яким призначались без урахування страхового стажу650 гривень відповідно до законодавства.
Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 720 календарних днів.
Інформацію щодо розміру Вашої допомоги по безробіттю отримайте у Вашого кар’єрного радника.   Дана інформація є персональною.

В кого я можу дізнатись, чи нарахована мені допомога по безробіттю?
Для розширення можливостей та оперативної комунікації з  кар’єрним радником рекомендуємо Вам  створити «Електронний кабінет шукача роботи». В цьому кабінеті Ви зможете ознайомитись з  відомостями щодо нарахування та виплати Вам допомоги по безробіттю, актуальними вакансіями, запропонованими послугами та їх графіком, розмістити резюме для пошуку роботи та інше.

Інформація Смілянського міськрайонного центру зайнятості
 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]