Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЯКИЙ ЗВІР ВОДИТЬСЯ У СМІЛЯНСЬКИХ ЛІСАХ ЗАФІКСУВАЛИ ФОТОПАСТКИ
Сучасні технології допомагають смілянським лісівникам здійснювати на високому рівні ведення лісового та мисливського господарства. До таких новинок належать фотопастки, перша з яких була придбана Смілянським лісгоспом ще минулого року, а наразі ці пристрої вже стали незамінними помічниками у повсякденній роботі.

 Фотопастки можна встановлювати у будь-якому місці, де є потреба у невидимому спостереженні, а запис здійснюється навіть у нічну пору доби та практично за всіх характерних для нашої місцевості температурних режимів. Передача ж знімків відбувається через MMS з прив`язкою до мобільного телефону відповідального працівника, або ж на електронну пошту.

 “Фотопастка спрацьовує на рух в режимі реального часу і є абсолютно непомітною у лісових насадженнях. Технічно передбачена можливість фіксувати стан справ як за допомогою фотознімків, так і відеозйомки. Завдяки цьому використовуємо їх для боротьби з браконьєрами, порушниками порядку у лісах, з метою обліку та встановлення статево-вікового складу популяції диких звірів”, – зазначає директор ДП “Смілянський лісгосп” Юрій Сегеда.

Про використання, зокрема у мисливському господарстві, детальніше розповідає головний мисливствознавець Смілянського лісгоспу Костянтин Костенко. За його словами, у мисливських угіддях підприємства створена мережа біотехнічних споруд, які відвідують практично усі лісові мешканці. Тож у літню пору фотопастки використовуються для контролю за відвідуваністю диким звіром штучних водопоїв, солонців та підгодівельних майданчиків.

 Пропонуємо переглянути відео, що зафіксували фотопастки в угіддях ДП “Смілянське лісове господарство”.

 Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства


 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]