Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
КОХАННЯ В БІЗНЕСІ МОЖЛИВЕ – ДОВЕДЕНО СМІЛЯНСЬКОЮ РОДИНОЮ РЕСТОРАТОРІВ НІКІТЕНКІВ

Перед весіллям він потрапив в ДТП, а вона рік допомагала йому реабілітуватися. Через вісім років ця родина відкриє власну справу.

Віталій та Олена були з одного села. Він працював турбіністом. Вона – поєднувала навчання на техніка-технолога харчового виробництва та роботу шеф-поваром у приватного підприємця, планувала стати перекладачем. За тиждень до весілля її коханий Віталій отримує важкі травми під час дорожньо-транспортної пригоди напередодні весілля. Замість навчання у виші, дівчині доводиться працювати, щоб мати кошти на реабілітацію чоловіка.

Через рік після трагедії, Віталій стає на ноги і починає допомагати підприємливій дружині. Пані Олена пригадує: «Після звільнення з ресторану, ми їхали з чоловіком і побачили у вікні вивіску «оренда приміщення». Ми зайшли, подивилися – і вирішили спробувати відкрити власну справу. Ми ризикували. Але ми мали замовників та любов до кулінарії».

І це спрацювало. Смачні страви, якісний сервіс та відкритість оцінили відвідувачі ресторану. Пані Олена розповідає: «Приходять люди різних національностей. Вони діляться своїми рецептами і ми із задоволенням готуємо страви, які до смаку кожному відвідувачу. Наприклад, гості навчили нас готувати рибу хен. Для нашої кухні – це незвичний рецепт, адже риба сира. А це дуже смачно».

У закладі проводять різноманітні івенти у креативних стилях. «Було таке, що закохані втекли святкувати весілля за кордон, а батькам довелося віддуватися за них перед гостями і виступати у ролі молодят. Було так весело всім. Батьки знову відчули себе юними закоханими», – пригадує із посмішкою рестораторка.

Щоб клієнтів радували не тільки смачні страви, а й гарні пейзажі, на початку 2020 року ресторатори переїжджають у місце, де подвір’я виходить на нижню частину Смілянського міського парку культури та відпочинку.

Ресторатори діляться ще однією важливою складовою успішного бізнесу – це команда. Пані Олена каже: «Ми одразу взяли на роботу людей: барменів, офіціантів. Бувало таке, що за добором персоналу ми зверталися до центру зайнятості. Навіть нещодавно. Зараз штат укомплектовано повністю».

Син Олени та Віталія теж перейнявся справою батьків: навчається у Польщі за спеціальністю готельно-ресторанна справа.

Тетяна Сумська – директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості, коментує: «Ми запрошуємо роботодавців звертатися до нас під час добору працівників. Наші фахівці постійно навчаються, щоб якісніше надавати послуги на ринку праці. Консультанти роботодавця використовують кращі практики з рекрутингу, індивідуально під потреби кожного замовника. Наші кар’єрні радниці мотивують до саморозвитку шукачів роботи, які перебувають у нас на обліку. Це робиться для того, щоб саме вони були найкращими фахівцями на ринку праці. Безробітні вдосконалюють свої навички чи опановують нові професії у центрах підготовки та перепідготовки кадрів у різних регіонах України.»

Підготувала Ангеліна Хоменко,

фахівець СМРЦЗ

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]