Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЛІСІВНИКИ СМІЛЯНЩИНИ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!
Навесні, влітку всім нам дуже подобається відпочивати на природі і, особливо, в лісі. Хочеться щоб куточок лісу, який ми обираємо для відпочинку, був мальовничим, незасміченим, взагалі незайманим.
Але слід знати, що після танення снігу в лісах України розпочинається період, коли різко зростає небезпека виникнення лісових пожеж, він і називається пожежонебезпечним. І триває цей період до жовтня місяця включно.

 Лісові пожежі були і є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. Вогонь зводить на нівець працю цілих поколінь лісівників. При цьому пошкоджуються не тільки дерева, кущі, трав’яниста рослинність, а гинуть також дикі тварини, птахи, комахи; вогонь знищує службові споруди у лісах, може перекинутись на житлові будинки, що знаходяться поряд з лісом. На лісових пожежах можуть загинути й люди…

На жаль, сумна загальнодержавна статистика показує, що незважаючи на роз’яснювальну роботу серед населення, на початку пожежонебезпечного періоду, у лісах виникає найбільша кількість лісових пожеж (до 70% всіх випадків), як за кількістю, так і за пройденою вогнем площею.

Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах України під час відпочинку у лісі та випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустирях, вздовж доріг. Сильні весняні вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням під час тривалої посухи також значно збільшує кількість пожеж. Бавитись з вогнем у лісі це насамперед шкодити самому собі, адже за це передбачена не тільки адміністративна, а у певних випадках й кримінальна відповідальність.

Звертаємось до кожного – запам’ятайте – під час пожежежонебезпечного періоду, відповідно до Правил пожежної безпеки в лісах України, забороняється:

- розводити багаття;

- випалювати траву на землях лісового фонду, а також на суміжних з лісом ділянках, у т.ч. проводити сільськогосподарські пали;

- палити (курити), кидати непогашені сірники.

Тому ще раз нагадуємо - пожежу легше попередити, ніж загасити!

Наш спільний громадянський обов'язок - шанобливо ставитися до природи, перебуваючи в лісі дотримуватися Правил пожежної безпеки.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню!

Лісівники Смілянщини.

 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]