Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
МАЙЖЕ 300 СМІЛЯН ХВОРІ НА ГЕПАТИТ
28 липня, у день народження американського вірусолога Баруха Бламберга, який отримав Нобелівську премію за прорив у вивченні етіології вірусних гепатитів, проводять Всесвітній день боротьби з гепатитом.
- Україна відноситься до країн із середньою розповсюдженістю гепатитів. У Смілі на даний час на обліку перебуває 45 пацієнтів із гепатитом В, 228 - із гепатитом С та 2 з гепатитом А, - повідомила лікар-інфекціоніст міської поліклініки Інна Яйкун для сайту Сміла.ua.

Вірусний гепатит - це запалення тканини печінки, викликане вірусами. Відома велика кількість вірусів, здатних викликати вірусний гепатит. Найбільш добре вивчені п'ять основних вірусів гепатиту: А, Е, В, С і D.
Віруси гепатиту А та Е присутні у фекаліях інфікованих людей і найчастіше передаються при споживанні забруднених харчових продуктів або води. У багатьох випадках захворювання протікають в легкій формі; більшість людей повністю одужує і у них залишається імунітет до наступних заражень Існують безпечні та ефективні вакцини для запобігання хвороби.
Віруси гепатиту B та С передаються через інфіковану кров, сперму та інші рідини організму. Вони можуть передаватися від інфікованої матері до дитини під час пологів . Передача інфекції може також відбуватися при переливанні крові , при вживанні ін'єкційних наркотиків та інших маніпуляцій. Існує безпечна і ефективна вакцина для запобігання гепатиту В.

Щоб не захворіти на гепатити потрібно :
* не користуватися чужими бритвеними приладами, манікюрними приналежностями, зубною щіткою. Пам'ятайте, що будь-який предмет, на поверхні якого може міститися навіть мікроскопічна кількість крові, потенційно небезпечний.
* Оскільки вірус передається і статевим шляхом, необхідно при інтимних контактах дотримуватися тих же заходів безпеки, що і при небезпеці зараження венеричними хворобами.
* Існує високий ризик зараження парентеральними гепатитами під час проведення татуювань, пірсингу, манікюру і педикюру забрудненим нестерильним інструментом
* Ніколи не експериментуйте і не вживайте наркотики. Навіть одноразового використання наркотику досить для зараження ВІЛ-інфекцією та парентеральними вірусними гепатитами.
Дотримання цих правил є запорукою збереження вашого здоров'я і здоров'я ваших близьких, - наголошує лікар-інфекціоніст Інна Яйкун.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]