Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Митрополит Черкаський та Канівський УПЦ МП Софроній (Дмитрук) підтримує створення автокефальної церкви в Україні
Митрополит Черкаський та Канівський Української православної церкви Московського патріархату Софроній (Дмитрук) підтримує створення автокефальної церкви в Україні. Також, він не згоден з рішенням Синоду УПЦ МП про розрив євхаристійних стосунів з вселенським патріархатом і не буде дотримуватися його.
 Про це священослужитель заявив у інтерв’ю ВВС.

Він переконаний, що постанова Собору УПЦ МП про повне припинення євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом є неправильною.  
 "Хоч це і постанова нашого Собору, я не вважаю, що вона правочинна", – додав владика Софроній.

Водночас, митрополит зауважив, що поставив свій підпис під постановою УПЦ МП, аби зазначити свою присутність на Соборі.

Я написав так: у зв'язку з незгодою з багатьма пунктами цього рішення, я ставлю підпис, що я був присутній, – додав він.

Священослужитель розповів, що постанову підтримали усі присутні митрополити, окрім нього та митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Нагадаємо, 13 листопада Українська православна церква Московського патріархату на Соборі єпископів вирішила повністю припинити євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом. Окрім того, рішення Синоду Константинополя щодо надання Томосу Україні, УПЦ МП назвали "недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили".

Митрополит Вінницький і Барський Симеон не підписав цю постанову Собору УПЦ МП. Незважаючи на тиск, який чинили на нього інші ієрархи, митрополит Симеон пояснив своє рішення тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Хочеться зауважити що сьогодні, 20-го листопада, Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Черкаської області відвідав Свято-Михайлівський кафедральний собор в Черкасах, де зустрівся з митрополитом Черкаським і Канівським владикою Софронієм.

Глава держави подякував очільнику Черкаської єпархії УПЦ МП за мудрість.

 «Хотів би звернутися до владики Софронія. Я хотів би подякувати вам за дуже змістовну, дуже відверту і наставницьку розмову щирої і віруючої людини, яка дуже любить Україну, яка дуже любить Черкащину, яка будує тут храми і яка дивиться в майбутнє української церкви – майбутнє української помісної автокефальної православної церкви. Низький уклін вам і подяка за ваші труди», - сказав Президент.

Глава держави під час свого виступу перед громадсько-політичним активом Черкаської області також підкреслив, що українці підтримують створення єдиної помісної православної церкви в Україні.

Петро Порошенко, говорячи про автокефалію української церкви, підкреслив, що попри зусилля усіх – Президента, Верховної Ради, церковних ієрархів і підтримки людей, «цього б точно не вдалося зробити, якби не було волі Божої». «І не 27 років чекали українці цієї великої події. І навіть не 332 роки. А 1030 років з моменту Хрещення України святим рівноапостольним князем Володимиром. 1030 років Україна чекала автокефальної церкви», - сказав Президент.

«Тому, що це один з ключових елементів державотворення суверенної, незалежної держави Україна», - наголосив Глава держави на важливості питання автокефалії української церкви.
 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]