Через декілька днів після вживання товстолоба у хворого з’явились перші симптоми захворювання: двоїння в очах, запаморочення, слабкість, сухість у роті, порушення ковтання тощо.
Потерпілий 5 вересня .звернувся до Чорнобаївської центральної районної лікарні та був госпіталізований у неврологічне відділення у стані середньої важкості. Наступного дня хворому було введено протиботулінічний полівалентний анатоксин та у цей же день переведено у реанімаційне відділення.
Кров на ботулотоксин відібрано перед введенням анатоксину та доставлено до бактеріологічної лабораторії, результат негативний.
"Звертаємо увагу про необхідність дотримання головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса щодо термічної обробки домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання.
Наполегливо не рекомендуємо купувати в’ялену, копчену, солону риб
Популярні теми
Публікації
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.