Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На Черкащині екологи провели рейд по виявленню незаконних сміттєзвалищ

У Черкаській області Державна екологічна інспекція Центрального округу з журналістами та поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області провели спільний рейд по виявленню стихійних сміттєзвалищ в прибережних захисних смугах на територіях Леськівської та Золотоніської територіальних громад.

Під час проведення обстеження прибережно-захисної смуги, що знаходиться в адміністративних межах Леськівської територіальної громади встановлено, що головою громади вживаються заходи по ліквідації сміттєзвалищ шляхом постійного прибирання території. Так, під час рейду зафіксовано процес збору сміття  автомобілем та наявність встановлення баків для збирання відходів.

Проте, в ході обстеження території  Золотоніської ОТГ були виявлені звалища відходів, які розташовані в прибережній смузі неподалік бази відпочинку «Придніпровська». Працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу були встановлені координати розташування сміттєзвалищ та направлено вимогу до Золотоніської територіальної громади щодо негайної ліквідації  сміттєзвалищ.

В разі відсутності реагування з боку Золотоніської ОТГ, будуть застосовані адміністративні санкції та проведений розрахунок розміру шкоди внаслідок засмічення земель.

Зазначаємо, відповідно до ст.21 ЗУ «Про відходи» та ст.33 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень органів міських рад належить питання, пов’язані з належним контролем, організацією та безпечною утилізацією відходів на підконтрольній території.

Державна екологічна інспекція Центрального округу звертається до небайдужих громадян: «Якщо ви виявили звалище відходів у місці, непризначеному для цих потреб, звертайтеся до Держекоінспекції. Найпростіший спосіб повідомити про проблему – за допомогою чат-боту SaveEcoBot. Необхідно натиснути на функцію «Поскаржитись на забруднення», потім обрати розділ «Відходи» та описати деталі про виявлене сміттєзвалище. Ваша скарга буде автоматично сформована та передана до Держекоінспекції, яка проведе перевірку та надасть приписи відповідальним особам усунути порушення».

За інформацією ДЕІ Центрального округу

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]