Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На Черкащині викрито надпотужну злочинну організацію – повідомлено про підозру 8 учасникам наркобізнесу

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної повідомлено про підозру 8 особам, які в складі злочинної організації з 2021 року перевозили, пересилали, зберігали з метою збуту та збували психотропні речовини, особливо небезпечний наркотичний засіб та особливо небезпечні психотропні речовини (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).   
Слідством встановлено, що збут заборонених до обігу речовин члени злочинної організації здійснювали міжрегіонально через спеціально створені одним із учасників телеграм-канал та інтернет-сайт, які працювали цілодобово. На вказаному інтернет-ресурсі підозрювані збували багато різновидів психотропних речовин та наркотичних засобів у будь-якій кількості на замовлення користувачів, при цьому надавали детальну інструкцію щодо їх вживання.

Організатора угруповання та двох співучасників було затримано ще на початку року. За клопотанням сторони обвинувачення їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

Під час досудового розслідування проведено 4 оперативні закупки психотропних речовин і наркотичних засобів, зокрема 1 збут психотропної речовини – в особливо великому розмірі.  

У ході обшуків, проведених у членів злочинного угруповання, виявлено 3 об’єкти, де зберігалися заборонені для обігу речовини та вилучено мобільні телефони, ноутбуки та планшети із встановленими на них інтернет-ресурсами, за допомогою яких здійснювався збут, наркотичні засоби та психотропні речовини, частково розфасовані та підготовлені до збуту, засоби для зважування та фасування, грошові кошти та інші предмети злочинної діяльності.

За матеріалами слідства підозрювані збували заборонених речовин на суму близько 400 тис. грн на місяць.
Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється працівниками УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]