В Україні, на Черкащині вирощують незвичайний чорний часник – продукт ферментації. Випарювання вологи з продукту протягом тривалого періоду – від 30 до 90 днів (в залежності від продукту, від того, наскільки солодкий сам часник та від характеристик сорту). Про це повідомляє seeds.
Для виробництва чорного часнику потрібне спеціальне обладнання. Але, при його виготовленні абсолютно нічого не додається: ні сіль, ні цукор, ні прянощі. При цьому в чорному часнику залишаються абсолютно всі елементи, які є в його свіжому варіанті.
“Чорний часник має в 5 разів більше антиоксидантів, підвищує імунітет, допомагає протистояти втомі і «старінню», «бореться» з астмою, діабетом і допомагає нормалізувати артеріальний тиск, рівень цукру і холестерину”, – розповіла Анна Морозова, фахівець української кооперації часнику UkrUp
Український чорний часник вже побував на столах гурманів одного з київських ресторанів у вигляді десерту.
“Чорний часник – він як цукерка. Як мармелад. Так він і виглядає як мармелад, якщо не розрізати, а чистити його зубчиками. Чорний часник виглядає як незвичайні мармеладні цукерки. Це просто величезна перевага для мам, які не можуть змусити своїх дітей з’їсти бодай зубчик звичайного часнику”, – підкреслює Анна Морозова.
Популярні теми
Публікації
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.