Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На Смілянщині, у селі Ковалиха відкривали меморіальну дошку пам’яті на честь Холодняка Віталія Миколаєвича, що загинув в зоні АТО
29 липня 2017 року у селі Ковалиха, що на Смілянщині, на парадному фасаді школи відкривали меморіальну дошку пам’яті. Хвилиною мовчання! Клятвою вічної пам'яті герою!

 Позолоченими літерами викарбовуються в людській пам’яті імена тих, хто загинув на полі бою. Зупинись, постій мовчки, просто згадай. Згадай ті кадри з вчорашніх новин, які і досі стоять перед очима: фото поранених та загиблих солдатів. Синів і дочок України, що віддають своє життя, захищаючи незалежність і цілісність держави від російської агресії.
 Дивлячись їм у вічі, ми, як ніколи розуміємо, що вислів: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу», для історії сучасної української нації, не просто слова із Гімну, а стан душі. Ще не загоїлись рани, які нанесла Друга світова війна, залишивши смерть, руїни, сирітство дітей війни. А вже сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо: сусідня держава, яка себе називала «старшим братом» - віроломно загарбала українські території Криму і східні області Донецька і Луганська. Ця гібридна війна, на мовах усього світу тепер звучить однаково – АТО. Більше чотирьох років ми не можемо спати спокійно – на сході країни гинуть кращі сини української нації. Серед них наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави. Серед них і Віталій Миколаєвич Холодняк – житель села Тернівка, працівник Ковалиської школи.

 Право відкрити меморіальну дошку на честь Холодняка Віталія Миколаєвича, що загинув в зоні АТО надали сестрі Славенко Наталії Владиславівні та представнику Військового комісаріату Лимар Сергію Дмитровичу.
 Трагедія родини Холодняка, це трагедія не тільки Тернівки, де він народився, Ковалихи де працював, а й усієї Смілянщини, України. Тому керівник села Ковалихи Ярута Василь Сергійович звернувся до всіх небайдужих з ініціативою про встановлення пам’ятної дошки на приміщенні закладу, де працював Віталій Холодняк, щоб увічнити пам'ять про земляка, героя. І завдяки директору СТОВ «Перемога» Сліпенку Віктору Марковичу, СТОВ «Лан» Перканюку Віталію Григоровичу, СГ «Віктор» Чорнобривцю Віталію Миколайовичу цю дошку сьогодні встановлено.
 Слова подяки і скорботи прийшли висловити крім учнівського та педагогічного колективу села Ковалихи, представники громад сусідніх сіл Смілянщини: голова Ротмістрівської об’єднаної громади Ховайба Володимир Іванович, голова Тернівської сільської ради Борисенко Ірина Анатолівна, голова Смілянської районної ради Грошев Володимир Володимирович, . Священник УАПЦ села Куцівка отець Василь Шарко освятив меморіальну дошку загиблому герою.

 Після відкриття меморіальної дошки відбувся другий розіграш кубку з футболу пам’яті Віталія Холодняка. Участь у цих змаганнях прийняли шість команд з сіл району: Балаклеї, Березняків, М. Смілянки, Тернівки, Ковалихи та команда ветеранів Смілянського району. Перемогу здобула команда «Колос» з села Березняків, якій було вручено кубок з футболу «Пам’яті Віталія Холодняка», а всі інші команди отримали грамоти за участь в даному розіграші.
Після завершення цих змагань всіх учасників і гостей пригощали солдатською кашою.

Герої не вмирають і не вмруть! Героїв пам’ятатимуть віками, Сьогодні ми вам шану віддаєм, і голови схиляєм перед вами!

Автор: Сергій Мошенський

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]