Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Найстарішій мешканці Смілянщини виповнилося 105 років (Фото)

11 лютого Марія Іванівна Стеблянко, жителька села Велика Яблунівка, зустріла свій 105 день народження. Її життєва доріжка розпочалася в 1915 році в с. Стеблянки Лебединського району Сумської області в багатодітній родині, закінчила 2 класи в місцевій школі.

Свою трудову діяльність розпочала в 1933 році наймичкою у господаря. Не може без хвилювання згадувати бабуся голодомор, який забрав більшість її рідних, війну, в якій безвісти пропав її чоловік. А єдина дочка Люба, яку народила в роки війни, це її надія і опора все життя. Тяжка праця колгоспниці не зламала її, вона має 40 років нелегкого трудового стажу. Важко повірити, що ця тендітна працьовита жінка все життя на важких роботах з дитиною на руках.

З 2001 року бабуся Марія разом з дочкою Любою і її сім’єю переїжджають у село Велику Яблунівку. Так і живуть удвох у затишному будиночку, який більше влітку наповнюється голосами онуків, правнуків та праправнуків.

У день поважного ювілею до довгожительки завітали з вітаннями та подарунками голова районної державної адміністрації Валерія Бандурко, староста села Тетяна Комнатна, директор терцентру Галина Кравченко. Зворушена Марія Іванівна не стримувала сліз і щиро дякувала за увагу і повагу до неї, її життя. Гості висловили велику подяку і дочці ювілярки Любов Дмитрівні, яка доглядає її, своєю любов’ю, турботою і теплом продовжує мамі довголіття.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]