Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Нотаріуси запропонували механізм протидії агрорейдерству
Одночасне укладення договору оренди землі та його держреєстрація можуть стати ефективним механізмом боротьби з аграрним рейдерством.

 Нотаріальна палата України організувала круглий стіл «Нотаріальний захист від аграрного рейдерства», що відбувся в прес-центрі «УНІАН» 28 вересня.

Президент НПУ Володимир Марченко зазначив, що рівень захисту прав у сфері земельних відносин, який існує сьогодні, недостатньо ефективний. Це дало можливість шахраям у різний спосіб проводити махінації з землею, обдурювати громадян та збагачуватися за їх рахунок.

«Відсутність контролю за оформленням документів, на підставі яких виникають, змінюються або припиняються права оренди на земельні ділянки, що подаються для державної реєстрації, незаконна зміна складу учасників юридичної особи на підставі підробленої довіреності або такої, що посвідчена посадовими органами місцевого самоврядування без дотримання вимог чинного законодавства, не повна інформація про земельні ділянки та їх власників в ДЗК, відсутність повноцінного доступу нотаріусів до нього – є основними, на наш погляд, причинами, які призвели до такого негативного явища в Україні, як аграрне рейдерство», - відзначив президент НПУ.

Запровадження в Україні механізму єдиного циклу, коли відбувається дві дії одночасно: виготовлення документу та нотаріальне посвідчення (договору оренди земельної ділянки) та проведення державної реєстрації не дозволить шахраям  підробити документи чи здійснити інші незаконні дії. 

Учасники наголосили на потребі консолідувати сили як виконавчої влади, законодавчого органу, так і зусилля професійних та громадських організацій задля створення ефективних умов та дієвого захисту прав громадян та юридичних осіб, які створять міцний плацдарм  законодавчих ініціатив, спрямованих на боротьбу з рейдерством. За результатами заходу було прийнято резолюцію, до якої включено пропозиції та зауваження, висловлені під час заходу.

Закон і Бізнес

 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]