Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Осіб, які намагалися продати призначені для ЗСУ продукти харчування, засуджено до реального покарання у вигляді позбавлення волі

За принципової позиції прокурорів органів прокуратури Черкаської області Черкаським апеляційним судом ухвалено вирок, яким двох осіб визнано винними у вчиненні шахрайства та засуджено до реального позбавлення волі (ч. 2 ст. 190 КК України).
Нагадаємо, що у травні 2022 року 54-річний житель м. Сміла за попередньою змовою зі своєю 57-річною знайомою направив до Смілянської міської ради лист командира добровольчого формування щодо надання гуманітарної допомоги та, приховуючи дійсні наміри, ввівши в оману службових осіб місцевого самоврядування, отримавши в одному з дошкільних навчальних закладів міста 1 000 банок тушкованого м`яса, вартістю 80 000 грн, половину з яких обвинувачені, намагалися реалізувати підшуканому покупцеві, проте були затримані правоохоронцями.
Районним судом обвинувачених визнано винними у вчиненні шахрайства за попередньою змовою групою осіб, проте від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі їх звільнено з випробуванням, з іспитовим строком на 2 роки.
Судом апеляційної інстанції доводи прокурора Смілянської окружної прокуратури про м’якість призначеного покарання визнано обґрунтованими.
За результатами апеляційного розгляду Черкаським апеляційним судом вирок Смілянського міськрайонного суду Черкаської області скасовано в частині призначеного покарання та ухвалено новий вирок, яким обвинувачених засуджено за ч. 2 ст. 190 КК України до реального покарання у вигляді 1 та 2 років позбавлення волі відповідно.
Вказаний вирок суду апеляційної інстанції вступив у законну силу з моменту його проголошення.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]