Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Пенсії будуть проіндексовані на 20% для 10,5 мільйона українців

У березні розпочнеться індексація пенсій. Пенсії зростуть на 20%. Індексація торкнеться 10,5 мільйона пенсіонерів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 28 лютого.

«Уже вдруге за час повномасштабної війни, за ініціативи Президента України, ми проводимо індексацію пенсій. Знайшли для цього ресурси. Виконуємо свої зобов’язання. Допомагаємо тим, хто цього найбільше потребує. Постанова прийнята й опублікована», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль зауважив, що виплати також будуть підвищені для пенсіонерів силових відомств. Більше того, пенсії зростуть і для громадян, яким вони були призначені у 2020-2022 роках.

«В умовах війни ресурси держави обмежені. Головним пріоритетом залишається фінансування нашої оборони. Тому ухвалили рішення, що максимальний розмір підвищення складе 1,5 тисячі гривень. Тоді як мінімальне підвищення буде 100 грн навіть у випадку, якщо за розрахунком  сума індексації є меншою. Це справедливий баланс», — зазначив Прем’єр-міністр.

Водночас Уряд продовжує програму щомісячних додаткових виплат, яку ініціював Президент України. Як повідомив Денис Шмигаль, пенсіонери старше 80 років отримуватимуть додатково 570 грн щомісяця. Для пенсіонерів у віці 75-80 років доплата складе 456 грн, а для пенсіонерів віком 70-75 щомісячна доплата буде 300 гривень.

З 1 квітня відбудеться також автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. За словами очільника Уряду, влітку індексація торкнеться пенсіонерів-науковців, держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування.

Денис Шмигаль підкреслив, що одночасно Уряд разом із народними депутатами працює над фундаментальною пенсійною реформою. Мова йде про запуск системи обов’язкового пенсійного накопичення. Українці матимуть власні пенсійні накопичувальні рахунки. Створення архітектури нової пенсійної системи, за його словами, є одним із ключових завдань Уряду на 2023 рік.

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]