Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Перше “розумне” табло встановили на зупинці громадського транспорту у Черкасах навпроти ЧДТУ (Фото)

Перше електронне табло із прогнозуванням часу прибуття громадського транспорту встановили у Черкасах. Розміщене воно на зупинці «Університет» навпроти ЧДТУ.

Як зазначив заступник міського голови Ігор Волошин, це є одним з перших кроків на шляху до реалізації транспортної реформи у Черкасах.

— Цей проект є результатом співпраці трикутника: влада, громада і інвестор. Воно повністю виготовлене і встановлене за інвестиційні кошти. Поки що на табло відображається час прибуття лише тролейбусів. Згодом, коли будуть укладені угоди з приватними перевізниками, на них відображатиметься і час прибуття маршруток. Міська влада ставить собі за мету, щоб у Черкасах можна було моніторити рух усього громадського транспорту. У перспективі такі табло мають з’явитися у всіх районах Черкас, – зазначив Ігор Волошин.

Він також додав, що запровадження цієї системи моніторингу необхідне і для отримання фінансування Європейського інвестиційного банку, який пообіцяв профінансувати закупівлю для Черкас 45 нових тролейбусів.

— Саме табло – це лише частина великої системи моніторингу громадського транспорту. Це потрібно для того, щоб перевести роботу перевізників на європейський принцип, коли вони отримуватимуть кошти за виконану роботу. Система надає користувачу комфортніше розраховувати свій час. За рухом транспорту можна також слідкувати на сайті city.dozor.tech та у відповідному додатку на смартфоні, – розповів радник міського голови Павло Мосійчук.

Окрім того, що на табло відображається час прибуття транспорту, воно має низку додаткових функцій. Зокрема, на ньому розміщена відеокамера спостереження як елемент «безпечного міста», а також кнопка виклику поліції. Також табло роздає безкоштовний Wi-Fi і дає можливість підзарядити гаджет через USB-роз’єм, — повідомили у пресслужбі мерії Черкас та ЧМР.

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]