Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ПІДСУМКИ ОЗДОРОВЧОЇ КАМПАНІЇ - 2019 ПІДБИЛИ НА ЧЕРКАЩИНІ

Якість цьогорічної кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей оцінили в області. Її підсумки підбили на розширеному засіданні координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей, учнівської молоді, яка відбулася 7 листопада в облдержадміністрації.

За даними Держстатзвітності, на Черкащині проживає 118,8 тис. дітей шкільного віку. Послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 80,7 тис., що становить 68% від загальної чисельності дітей шкільного віку. З них 48 тис. дітей соціально незахищених категорій.

На проведення оздоровчої кампанії з обласного та місцевих бюджетів використано 25,8 млн грн. Зокрема з обласного бюджету спрямували 8,6 млн грн, з місцевих бюджетів – 16,8 млн грн. Втім деякі ОТГ, відзначив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський, не передбачили у власному бюджеті кошти на оздоровлення, що призвело до зменшення кількості дітей, охоплених цими послугами.

– Оздоровлення дітей у літній період – складова частина роботи обласної влади, тому перед нами стояла важлива мета – створити умови для якісного забезпечення оздоровлення, збереження життя дітей та подальшого формування їхньої життєвої компетентності, – зазначив Максим Зеленський. – Хочу нагадати, що наступного року показник охоплення дітей оздоровленням та відпочинком буде рахуватися лише за кошти, які будуть виділені районними, міськими бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад. Тому ми повинні максимально спрацювати, щоб цей показник у 2020 році був вище 2019.

Загалом послуги оздоровлення та відпочинку влітку надавали 724 заклади області. З них 567 закладів з денним перебуванням, 141 заклад праці та відпочинку, 3 наметові табори та 1 3стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. У них були створені всі необхідні умови для безпечного, змістовного проведення дозвілля дітей.

Управління у справах сім᾿ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації здійснюється щорічне направлення дітей до державних центрів український дитячий центр «Молода гвардія» (УДЦ «Молода гвардія») та міжнародного дитячого центру «Артек» (МДЦ «Артек»). За звітний період, до МДЦ «Артек» направлено 269 дітей, до УДЦ «Молода гвардія» – 253 дітей.

– Прошу максимально проводити роз’яснювальну роботу серед батьків структурними підрозділами районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, об᾿єднаних територіальних громад, до компетенції яких належить питання організації оздоровлення та відпочинку дітей, щодо цільового використання всіх путівок протягом року та щодо недопущення передчасного залишення дітьми дитячих центрів, – підсумував Максим Зеленський. – Оскільки маємо таку проблему. Підсумовуючи наголошу, що ми, як виконавча влада, зробимо все залежне від нас, аби забезпечити наших дітей якісними, цікавими, а найголовніше безпечними послугами оздоровлення та відпочинку.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]