Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Після закінчення строкового трудового договору звільняти можна без попередження
Після сплину строку, вказаного в трудовому договорі, власник не зобов’язаний попереджати або в інший спосіб інформувати працівника про майбутнє звільнення. Про таке говориться в постанові Верховного Суду від 17.01.2019.

 Чоловік улаштувався на підприємство охоронником. Він уклав трудовий договір строком на 1 рік, який був пролонгований на невизначений термін. У результаті захворювання громадянин опинився в лікарні. Поки лікувався, його звільнили з підприємства без жодного попередження. Наказ про звільнення чоловік оскаржив до суду, посилаючись на те, що робота охоронника не має критеріїв сезонності, а, оскільки він продовжував працювати й після сплину строку, вказаного в договорі, такий договір слід уважати безстроковим.

Суди першої та апеляційної інстанцій у задоволенні позову відмовили.

У постанові №760/11151/16-ц ВС зазначив таке. Припинення трудового договору після закінчення строку не вимагає заяви або якогось волевиявлення працівника. Свою волю на укладення строкового трудового договору він уже виявив, коли писав заяву про прийняття на роботу за строковим таким договором. У цей же час він виявив і волю на припинення такого трудового договору після закінчення строку, на який той був укладений. Власник також не зобов’язаний попереджати або в інший спосіб інформувати працівника про майбутнє звільнення за п.2 ч.1 ст.36 КЗпП.
 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]