Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Поточний ремонт дороги місцевого значення зможуть розпочати у вересні на черкащині
Поточний середній ремонт на 11-цяти кілометрах дороги місцевого значення Сміла-Сунки-Плескачівка зможуть розпочати у вересні. Про це кореспондентам Суспільного повідомив Валерій Коломієць, заступник начальника управління автодоріг області.

Минаючи ями зі швидкістю не більше 10 кілометрів за годину, до Плескачівки їде Анатолій Козленко. Чоловік пересувається цим шляхом декілька разів на тиждень. «Доріг взагалі немає. Машини не витримують. Варіантів більше немає. Вертольота немає грошей купити. Ходова, колеса б’ємо. Купляємо «резину». Буквально десь у яму попав і все. На запчастини грошей не вистачає».

Через такий стан доріг, до села взимку відмовилися курсувати автобуси. Зараз вони їздять також не завжди: лише в середу, п’ятницю та на вихідних, розповідає пенсіонерка Поліна Коваленко. «Уже не живемо, а доживаємо. Ми ось люди хворі, у мене ось нога. Не дай Бог захворію, як? «Швидка» не приїде до нас. Помирай собі та й усе».

Жителька села Плескачівка – Лідія Левченко – хворіє на цукровий діабет. Аби дістатися до Сміли в аптеку чи лікарню, наймає односельчанина-водія. «Мені чи не через день треба їхати. Бо сьогодні купила одне, завтра друге. І треба їхати. А я не маю чим поїхати. Як далі нам у цій Плескачівці жити? Подивіться, які дороги».

У селі також діє дитячий табір. Його за літо відвідує півтори тисячі осіб із різних областей України, розповідає директор табору – Володимир Шерстюк. «Дорога дуже розбита і їхати машиною дуже важко. Батьки жаліються, що провезти дитину дуже важко по таких дорогах».

Представники Департаменту інфраструктури Черкаської облдержадміністрації здійснили комісійне обстеження автодороги Сміла – Сунки – Плескачівка. Шлях зможуть відремонтувати, коли виготовлять проектно-кошторисну документацію та проведуть тендер. Це займе не менше двох місяців, додає Валерій Коломієць, заступник начальника управління автодоріг області.

«Передбачено фінансування у розмірі 3 мільйона 875 тисяч гривень. Планується її відремонтувати ділянками. Окремо ділянками. Тобто, це буде не суцільний ремонт, окремих найважчих ділянок».

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]