Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Правовий урок, спрямований на запобігання злочинності серед неповнолітніх, провели для учнів Смілянської школи №2.
Однією з найгостріших проблем сучасності, що впливає по суті на всі сторони громадського життя й, зокрема, створює безпосередню загрозу проведенню економічних і політичних перетворень, фактором соціальної дестабілізації в нашому суспільстві, є стійке зростання злочинності. Численні дослідження показали, що переважна більшість правопорушників стає на злочинний шлях саме в неповнолітньому віці.
Тому 10 жовтня 2018 року представниками Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено правовий урок, спрямований на запобігання злочинності серед неповнолітніх, для учнів Смілянської школи №2.

 Для школярів фахівці визначили які відносини регулює кримінальне право України, охарактеризували поняття “кримінальний проступок” та “кримінальна відповідальність”, назвали підстави притягнення до кримінальної відповідальності, визначили особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Задля формування правової та громадянської компетентності учнів були проаналізовані окремі статті Кримінального Кодексу України.

Корисним та цікавим для учнів виявилося вирішення запропонованих практичних правових завдань та ситуацій з використанням знань і положень кримінального законодавства України. Адже саме за допомогою виконання завдань на практиці найкращим чином реалізовується принцип зв’язку теорії та практики. Означений вид роботи дозволяє дітям виробити вміння давати власну правову оцінку конкретним життєвим ситуаціям.

Працівники центру також охопили тему домашнього насильства та булінгу, та порадили школярам бути толерантними один до одного і до себе самих та у разі виявлення фактів звертатися до батьків, вчителів, психологів та керівництва навчального закладу.

Кожна людина повинна памʼятати, що за кожний свій вчинок вона має відповідати не тільки перед суспільством, а й перед законом.

Смілянський місцевий центр з надання БВПД

 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]