Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Про новий порядок зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів інституційного догляду і виховання

З червня в Україні затвердили новий порядок зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів, які здійснюють інституційний догляд і виховання дітей. Відповідно до нього питання про доцільність влаштування дитини на цілодобове перебування до закладу розглядається комісією з питань захисту прав дитини на підставі заяви одного з батьків дитини або особи, яка їх замінює, у якій зазначається причина влаштування дитини, бажаний строк її перебування у закладі.

До заяви додаються такі документи:

  • акт оцінювання потреб сім’ї/особи (дитини),підготовлений фахівцем соціальної роботи;
  • інші документи, щопідтверджують стан сім’ї та причину влаштуваннядитини до закладу;
  • висновок комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, що складається фахівцями інклюзивно-ресурсного центру;
  • індивідуальний план реабілітації для дитини з інвалідністю.

Заява та зазначені документи подаються до відповідного структурного підрозділу (відділу освіти, охорони здоров’я, соціального захисту) органу опіки та піклування за місцем проживання (перебування) дитини, який готує подання для розгляду на засіданні Комісії.

Комісія під час розгляду поданих матеріалів вивчає документи та враховує умови проживання сім’ї, потенціал сім’ї задовольнити потреби дитини та можливості громади забезпечити надання дитині необхідних послуг за місцем проживання, зокрема інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами.

Комісія приймає рішення про доцільність влаштування дитини до закладу на цілодобове перебування у випадку, якщо вичерпані всі можливості забезпечення її догляду і виховання в сім’ї або умовах, наближених до сімейних, з урахуванням найкращих інтересів дитини, і подає рекомендації органу опіки та піклування для прийняття відповідного рішення.

На основі рекомендації Комісії орган опіки та піклування приймає рішення про влаштування дитини до закладу або відмову у влаштуванні дитини до закладу із зазначенням причини (підстави) прийняття такого рішення.

Зарахування дитини до закладу на цілодобове перебування здійснюється відповідно до наказу керівника цього закладу, що видається на підставі направлення структурного підрозділу освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення місцевої держадміністрації або органу місцевого самоврядування, у сфері управління якого перебуває заклад, за наявності рішення органу опіки та піклування.

Наразі в області розпочато роботу щодо розгляду на засіданнях Комісій питання щодо доцільності зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів, які здійснюють інституційний догляд і виховання дітей.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]