Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Про традиції металургів та актуальні вакансії для працівників галузі на Смілянщині
Вони запалюють щодня, а особливо – у третю неділю липня. Як традиційно святкують своє професійне свято смілянські металурги та які виклики постали через  пандемію COVID-19 розповідає Олексій Темченко – головний інженер ТОВ "Смілянський ливарний завод". Директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості – Тетяна Сумська – повідомила які є актуальні вакансії у регіоні для працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.
Олексій Темченко здобув спеціальність «Металорізальні верстати та системи» у Кіровоградському державному технічному університеті. Спершу працював інженером-конструктором на державному підприємстві. Щоб отримувати вищий заробіток, змінив місце роботи на меблеву фабрику. Там був спершу механіком, головним механіком і головним інженером. Потім працевлаштувався головним інженером на українсько-російсько-китайському підприємстві. А останні шість років працює в ТОВ "Смілянський ливарний завод": був  майстром цеху, начальником відділу контролю, головним механіком, а  зараз – головний інженер.
Які виклики постали перед підприємством під час карантину, спричиненого пандемією COVID-19? Відповідає Олексій Темченко:
“Карантинні заходи через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спровокувало застій виробництва у наших замовників. А серед них багато державних підприємств, цілі концерни. Так автоматично і ми стали заручниками цієї ситуації. Хоча на нашому підприємстві виробництво продовжувалося: в умовах карантину ми дотримувалися усіх вимог МОЗу. Підприємство забезпечувало працівників масками, антисептиками та транспортом.
Як металурги святкують своє професійне свято?
Засновники ТОВ "Смілянський ливарний завод" ввели свої традиції до святкування професійного свята. Як і вся країна, ми відзначаємо цей День у найспеконтіший період року – третю неділю липня. У цей день керівництво дає різноманітні нагороди За заслуги кращим працівникам. Це стимулює нас сумлінно працювати протягом року. Серед подарунків можуть бути коштовні речі чи тематичні сувеніри у вигляді того, що пов’язано із ливарною справою. До прикладу, ливарні печі чи розливні ковші.
Традиційно кожного року ми святкуємо на природі, де є можливість розвести багаття. Адже вогонь – це наша стихія. Минулого року черкаські майстри влаштували для нас файєр-шоу. Що буде цього року – сюрприз для працівників. Але ми впевнені, що це буде щось дивовижне, приємне та цікаве. Такі святкування розвивають корпоративну культуру та підтримують добрі стосунки у колективі.
Які є вакансії для працівників металургійної та гірничодобувної промисловості? Відповідає Тетяна Сумська – директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості:
“Наразі є пропозиції для головного металурга  на заробітну плату 16 100 грн. в місяць, інженера-конструктора  - 9 655 грн., газорізальника – 7 200 грн., обрубувач – 7 500 грн., машиніста бурової установки – 10 841 грн. та майстра гірничого – 10 841 грн.. Безробітним, яких зацікавили ці вакансії пропонуємо зателефонувати за телефоном 24889.
У цьому році 14 пошукачів роботи  працевлаштувалися у галузі металургійної та гірничодобувної промисловості. Для порівняння, у минулому році у такий період це було 11 працівників.”
Історична довідка: День металурга в Україні встановлено як свято «…на підтримку ініціативи працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України…» згідно Указу Президента України «Про День металурга» від 3 червня 1993 року № 187/93.
27 червня 2006 року перейменовано в День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.
Передісторією було свято 28 вересня 1957 року, встановлене Президією ВР СРСР як "День металурга".
Підготувала Ангеліна Хоменко,
фахівчиня СМРЦЗ

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]