Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
«ГРОШЕЙ НЕМАЄ! ШУКАЙТЕ РЕЗЕРВИ», - СКАЗАВ СМІЛЯНАМ ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОДА
Тарас Висоцький – молодий і видно, що розумний держслужбовець, вислуховував проблеми Смілянщини, обіцяв допомагати з їх вирішенням, якщо влада на місцях теж буде активною і боротиметься за добробут місцевих жителів. Основний мессидж – грошей на все не вистачає. Тому треба шукати резерви, шляхи наповнення бюджетів, змінювати принципи роботи влади і стосунки з агробізнесом, приватними підприємцями. Наголосив, що треба збільшувати орендну плату за землю, робити бізнес і жителів більш соціально відповідальними.

Дорікнув керівникам і адміністраціям ОТГ за надто високі премії і зарплати. Якщо керівники всі гроші перетягуватимуть на себе, а про добробут громади не думатимуть, будуть соціальні вибухи.

2019 08 17 zystrich2


Позиція вищої державної влади така – дати більше грошей і повноважень місцевим очільникам, бо у нас децентралізація. Але й контроль за місцевим начальством буде посилено.
Смілі 37 мільйонів гривень безповоротної допомоги ніхто не дасть – немає грошей. Але якщо міська влада грамотно звертатиметься за допомогою – обласна влада смілян підтримає.
Тарас Висоцький побачив, скільки маємо проблем, тож погодився бути комунікаційною ланкою і модератором між різними сторонами конфлікту, щоб сміляни почули одне одного та знайшли вирішення проблем.

 

2019 08 17 zystrich4


Почали нараду з обговорення складних питань у медицині. Про наболілі турботи у сфері охорони здоров’я обласному керівництву розповідали головний лікар комунального некомерційного підприємства "Смілянська багатопрофільна лікарня ім.С.Бобринської" Зоя Зирянова та головний лікар комунального некомерційного підприємства «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Проценко. Це, зокрема, питання кадрового забезпечення у первинці, питання оновлення матеріально-технічної бази районної лікарні, інформатизація закладу та інші.
Про проблемні питання у об’єднаних територіальних громадах зазначили голова Ротмістрівської сільської ради Володимир Ховайба, голова Березняківської сільської ради Надія Гончаренко, голова Тернівської сільської ради Ірина Борисенко.
Було порушено питання орендної плати за землю, пільгового перевезення громадян та багато інших.

 

2019 08 17 zystrich3


Проблеми з опаленням міста Сміла розглядали наприкінці, коли вже всі втомились. Перший заступник голови Черкаської ОДА вислухав директора КП «Смілакомунтеплоенерго» і заступників міського голови, але, мабуть, до кінця не усвідомив суть проблеми або вони його так і не переконали. Тому що і при новій владі всі змушують смілян шукати гроші на погашення боргів, але ніхто не думає, що місто вже сплатило за опалення і треба знайти винних посадовців Енергоінвесту та притягувати їх до відповідальності.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]