Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
РОТМІСТРІВСЬКУ ЛІКАРНЮ ОПТИМІЗУЮТЬ: лабораторія, стоматологічний та рентгенкабінети, прийоми - двічі або тричі на тиждень!!
13 листопада відбулися збори колективу відокремленого структурного підрозділу центральної районної лікарні ім.Софії Бобринської – Ротмістрівська лікарня № 2. Інформує Смілянська районна рада.

 Приміщення лікарні розташоване на території першої у районі об’єднаної громади та за законом мало бути передане на баланс сільської ради. Проте громада відмовилась брати заклад на утримання та, за інформацією головного лікаря ЦРЛ ім.С.Бобринської, із сільського бюджету виділили кошти лише на енергоносії, не оплативши навіть медичні послуги, які надавались жителям об’єднаної громади.

 Наразі йде процес формування районного бюджету на 2019 рік, де мають бути враховані усі витрати на утримання об’єктів комунальної власності. Районний бюджет у процесі виведення зі складу району у наступному році ще трьох об’єднаних громад має все обмеженіші можливості до фінансування спільних інтересів населених пунктів району.

Тому і постала необхідність відповідно реформування медичної галузі оптимізувати структуру районної лікарні задля підвищення її конкурентоспроможності у наданні спеціалізованої допомоги другого рівня.

Про це інформувала головний лікар ЦРЛ Зоя Зирянова. На прохання присутніх лідерів первинних профспілкових організацій центральної районної лікарні Олексія Полубінського та відокремленого підрозділу Олексія Семенчука, який очолює колектив Ротмістрівської лікарні, Зоя Григорівна запевнила, що усім працівникам підрозділу, які побажають працевлаштуватись у центральній районній лікарні буде надана така можливість.

У ході обговорення було висловлено пропозицію залишити у приміщенні Ротмістрівської лікарні лабораторію, стоматологічний та рентгенкабінети, проводити двічі або тричі на тиждень прийоми.

Голова ради зауважив, що районна рада утримувала заклад коштом районного бюджету скільки це було можливо, проте тепер утримання приміщення Ротмістрівської лікарні відтягує занадто великі кошти, які з більшою користю будуть використані на розвиток і функціонування центральної районної лікарні. Реформування медичної галузі – справа державна, його зупинити не можливо. Підрозділ не відповідає вимогам отримання ліцензії другого рівня надання медпослуг.

Віктор Григор’єв наголосив на тому, що якби не хотілось знайти більш вдалі компроміси, але іншого виходу як оптимізація немає. Олексій Семенчук зауважив, що у будь-якому разі лікарня не пройде аудиту і персонал буде просто скорочено.

Зоя Зирянова запропонувала скласти новий штатний розклад ЦРЛ і довести його до відома працівників підрозділу. Хто прийме рішення про зайняття посад, з 1 січня їх чекатимуть у колективі лікарні.
 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]